کارنامه سبز، که به نام کارنامه نهایی نیز معروف است، یک فرم انتخاب رشته برای داوطلبان کنکور سراسری است که هر ساله در ابتدای ماه مهر توسط سازمان سنجش منتشر میشود. این کارنامه حاوی اطلاعاتی است که برای داوطلبانی که تمایل به تغییر رشته خود دارند، ضروری است. با استفاده از این کارنامه، داوطلبان میتوانند با آگاهی از رتبهبندی و دسترسیپذیری رشتههای مختلف، در مسیر پیشرفت خود در کنکور بهبودی را تجربه کنند. در صورتی که داوطلبان امکان قبولی در اولویتهای بعدی خود را دارند، میتوانند از اطلاعات موجود در این کارنامه سبز کنکور برای ثبت درخواست انتقال به رشته مورد نظر خود استفاده کنند. بدین ترتیب، توجه به اطلاعات موجود در کارنامه سبز برای داوطلبان بسیار حائز اهمیت است.
مقالات مرتبط : هزینه انتخاب رشته
فهرست مطالب
نحوه استفاده از کارنامه سبز کنکور سراسری ۱۴۰۲
کارنامه سبز، برای داوطلبان کنکور سراسری، فرمی است که شامل انتخاب رشته و مقایسه رتبه داوطلب با رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در هر رشته است. این کارنامه شامل پنج ستون است:
– ستون ترتیب علاقه: در این ستون، ترتیب محلهای انتخابی داوطلب در کنکور سراسری نمایش داده میشود.
– ستون کد رشته انتخابی: در این ستون، کد رشتههایی که داوطلب در انتخاب رشته وارد کرده است، نمایش داده میشود.
– ستون رتبه داوطلب: این ستون، نشانگر رتبه داوطلب در بین تمام داوطلبانی است که همان کد رشته را انتخاب کردهاند.
– ستون آخرین رتبه قبولی: این ستون، نشان دهنده آخرین رتبه داوطلبی است که در انتخابهایش، در آن پذیرفته شده است.
– ستون نتیجه: در این ستون، انتخابهای داوطلب به ترتیب علاقه، بررسی میشود و در صورتی که رتبه داوطلب در رشتهای پایینتر از رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در آن رشته باشد، آن رشته به عنوان گزینه قبولی داوطلب محسوب میشود و با علامت * در این ستون نمایش داده میشود. همچنین، در صورتی که در این ستون یک عدد آمده باشد، معنای آن در انتهای کارنامه توضیح داده میشود.
پس از مشاهده کارنامه سبز، در صورتی که در هر کدام از انتخابهای داوطلب، رتبه آن از رتبه آخرین نفر پذیرفته شده در آن رشته کمتر یا مساوی باشد، شانس قبولی در آن رشته وجود دارد، البته با توجه به این که آن کد رشته را در انتخابهای بالاتر از محل قبولی فعلی ثبت کرده باشد. در نتیجه، کارنامه سبز برای داوطلبان کنکور سراسری بسیار حائز اهمیت میباشد.
معنای کدهای درج شده
عدد 1 به معنای عدم داشتن شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری میباشد.
عدد 2 نشان دهنده دعوت شما به مصاحبه در کد رشته محل است.
عدد 3 به معنای این است که با در نظر گرفتن نمره شما با توجه به رشته قبولی، شما در سهمیه مجاز دیگری به غیر از سهمیه نهایی پذیرفته شدهاید. برای کارمندان نیز که با استفاده از سهمیه کارمندی پذیرفته شدهاند، عدد 3 درج میشود.
عدد 4 بیانگر این است که وضعیت علمی و تحصیلی شما برای قبولی در رشتههای پردیس فرهنگیان یا در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در دست بررسی و تحلیل است.
عدد 5 نشاندهندهی این است که با توجه به ضوابط عمومی گزینش در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۲ و دانشگاه تربیت معلم شهید رجایی امتیاز لازم را کسب نکردهاید و در اولویت جذب قرار نگرفتهاید. این داوطلبان حداکثر تا 2 ماه ازانتشاراسامی قبول شدگان فرصت دارند با دردست داشتن کارت شناسایی و کارنامه نهایی به آموزش و پروش استان بومی خود به نشانی مندرج درپایگاه اطلاع رسانی هیات مرکزی گزینش آموزش وپروش به نشانی مورد نظر مراجعه کنند.
عدد 7 متاسفانه خبر خوبی برای داوطلبان نیست و به معنای عدم کسب حد نصاب نمره در مصاحبه تخصصی است. علاوه بر این به معنای عدم احراز شرایط مختلف مانند سن، معدل، ویژگیهای جسمانی و غیبت داشتن در مصاحبه است.
عدد 9 به این معنی است که وضعیت علمی و عمومی داوطلب در یکی از دانشگاههای شاهد، علوم پزشکی بقیه الله (عج)، علوم قضایی، شهید مطهری، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی امام رضا (ع)، علوم پزشکی ارتش، دانشکده غیرانتفاعی رفاه، یا در یکی از رشتههای مدیریت بیمه اکو، دکتری پیوسته بیوتکنولوژی، کاردانی فوریتهای پزشکی، تربیت مربی عقیدتی سیاسی برای سپاه یا موسیقی نظامی، در دست تحلیل و بررسی است. پس از بررسی وضعیت داوطلبان، نتیجه پذیرش در هر کدام از رشتهها به صورت جداگانه اعلام می شود.
مهلت دریافت کارنامه سبز
پس از اعلام نتایج کنکور سراسری، داوطلبان میتوانند کارنامه سبز خود را در سایت سازمان سنجش با وارد کردن شماره داوطلبی، کد ملی شماره پروندهی کنکور خود، دریافت و مشاهده کنند. تاریخ دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۲ ممکن است برای دو نوبت دی و تیرماه متفاوت باشد. معمولاً، برای نوبت دی ماه، کارنامه اولیه کنکور سراسری در دو ماه پس از برگزاری آزمون منتشر میشود. بنابراین، در سال ۱۴۰۲، انتظار میرود که کارنامه اولیه کنکور سراسری نوبت دی ماه در هفتههای پایانی اسفند یا اوایل فروردین ماه منتشر شود.
در مورد تاریخ دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری نوبت تیر ماه، هنوز اطلاعات رسمی منتشر نشده است. با این حال، بر اساس سابقهی انتشار کارنامههای سالهای گذشته، معمولاً کارنامه اولیه کنکور سراسری نوبت تیرماه در دو ماه پس از برگزاری آزمون منتشر میشود. در نتیجه، انتظار میرود که کارنامه اولیه کنکور سراسری نوبت تیرماه در هفتههای پایانی مرداد یا اوایل شهریور ماه منتشر شود.به هر حال، با دنبال کردن اطلاعرسانیهای مربوط به سازمان سنجش، میتوانید اطلاعات دقیقتری در این رابطه بهدست بیاورید.
روش های استفاده از کارنامه سبز کنکور برای انتقالی

در صورتی که داوطلب پس از اعلام نتایج نهایی از رشته قبولی خود رضایت ندارد، در صورت دارا بودن شرایط تغییر رشته، میتواند با استفاده از کارنامه سبز کنکور به انتقالی فکر کنند؟
در گذشته، داوطلبانی که شاید در رشتهای با اولویتهای کمتر از رشته قبولی خود پذیرفته شده بودند، میتوانستند از طریق سازمان سنجش درخواست خود را برای بررسی اولویتها یا اشتباهات بعدی در انتخاب رشته به رشته یا دانشگاههای مورد نظر ثبت کنند. برای این کار، کسانی که در لیست اولویتهای بعدی بودند و شانس قبولی داشتند، میتوانستند به رشته قبولی انتقال داده شوند.
اما بر اساس اطلاعیهای که سازمان سنجش در سال ۱۴۰۱ منتشر کرد، دیگر امکان دریافت حواله با ارائه درخواست برای بررسی اولویتها یا اشتباهات بعدی در انتخاب رشته از طریق سازمان سنجش وجود نخواهد داشت. به جای آن، داوطلبان باید کارنامه نهایی یا کارنامه سبز خود را دریافت کنند. پس از قبولی در دانشگاه موردنظر، بر اساس انتقال به آن دانشگاه، درخواست ارسال کنید.
در صورتی که فرد دارای شرایط لازم برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر باشد و دانشگاه دارای فضای کافی برای پذیرش دانشجو باشد، امکان درخواست و ورود فرد به دانشگاه وجود خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر با سیاست های نقل و انتقالات و حزبی دانشگاه سراسری، میتوانید این لینک را کلیک کنید.
برای افرادی که مایل به ادامه تحصیل در رشتهی خود هستند، ممکن است شانس آنها در کنکور سال بعد وجود داشته باشد. همچنین، این افراد میتوانند از مراحل ثبت نام بدون کنکور در دانشگاه سراسری و آزاد نیز استفاده کنند.
توجه کنید که
پس از اعلام نتایج کنکور سراسری، داوطلبان میتوانند کارنامه سبز خود را در سایت سازمان سنجش با وارد کردن شماره داوطلبی، کد ملی و شماره پروندهی کنکور خود، دریافت و مشاهدهی کنند. با توجه به این که کنکور سال 1402 در دو نوبت دی ماه 1401 و تیر 1402 برگزار شده است، ممکن است در آینده انتشار کارنامه سبز جداگانه برای هر نوبت از کنکور صورت بگیرد. به هر حال، با دنبال کردن اطلاعرسانیهای مربوط به سازمان سنجش، میتوانید اطلاعات دقیقتری در این رابطه بهدست بیاورید.
نحوه مشاهده کارنامه سبز
سایت سازمان سنجش امسال ورژن جدیدی ارائه کرده ولی همچنان سایت قدیم در دسترس هست این روش برای سایت قدیمی هست به محض آمدن کارنامه سبز برای شما روش گرفتن کارنامه سبز از ورژن جدید سایت رو هم خواهیم گذاشت.
جهت دریافت کارنامه سبز کنکور سراسری باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و پس از آن از منوی سمت راست صفحه سایت، بر روی گزینه “سراسری” کلیک کنید.
با تکمیل یکی از کادرهای زیر، میتوانید اقدام به مشاهده کارنامه خود کنید. در روش اول با وارد کردن شماره پرونده، شماره شناسنامه و سال تولد خود، میتوانید کارنامه خود را دریافت کنید. در روش دوم نیز با وارد کردن شماره داوطلبی، شماره شناسنامه و سال تولد، امکان دیدن نتایج ممکن است.
در پایان
بعد از اعلام نهایی نتایج و مشخص شدن محل قبولی حتما کارنامه سبز را بررسی کنید چون در موارد زیادی مشاهده شده است به دلیل انتخاب رشته غلط داوطلب جانمایی مناسبی انجام نداده است و به همین دلیل ممکن است در اولویت های بهتر قبول شده باشد .
کارنامه سبز فرصتی دوباره برای ورود به اولویت های دیگری قبولی است و این فرصت به شما داده شده است تا به راحتی از آن استفاده کنید . برای مشاوره در زمینه کارنامه سبز میتوانید با مرکز تخصصی مشاوره تحصیلی کنکور مشاور تماس بگیرید .
