یکی از معیارهای انتخاب رشته شغل، درآمد و بازار کار رشته ای است که قراره در آن تحصیل شود از طرفی میتوان دسته بندی شغلی مناسبی برای خانم ها تعیین کرد.شغل های رشته انسانی برای خانم ها موضوعی است در این مقاله به بررسی آن میپردازیم.
خانم ها با توجه به خصوصیاتی که دارند در هر شغلی نمیتوانند وارد شوند، ممکن است نوع فعالیت ( از نظر سنگینی فعالیت ) و حتی محیط کاری جز معیارهایی که باشد منجر به انتخاب شغل میشود.در کل بهترین مشاغل زیر مجموعه رشته انسانی برای خانم ها این ها هستند:
فهرست مطالب
معرفی شناخته شده ترین مشاغل رشته انسانی
بررسی ۵ تا از معروف ترین شغل هایی که از طریق رشته انسانی میتوانید وارد بازار کار آن شوید.
۱- حسابدار
یکی از شغل های رشته انسانی برای خانم ها حسابداری است که البته بسیار پرطرفدار میباشد و همچنین پذیرش دانشگاهی بالایی دارد.حسابدار ها میتوانند در هر ارگان دولتی و خصوصی ای مشغول به کار شوند و فعالیت کنند.
شغل حسابداری شغلی کاملا اداری است.در واقع در اکثر زمینه های شغلی این رشته فرد در محیط اداری با ساعت اداری مشغول به کار میشود و میتواند بعنوان کارمند در روال مشخص کاری قرار بگیرد. از جمله زمینه های شغلی رشته حسابداری این ها هستند:
- تمامی ادارات دولتی
- تمامی سازمان های خصوصی
- اصناف و بنکداری ها
- بانک های خصوصی و دولتی
- شرکت های حسابرسی
توجه !
برای ورود به این شغل لازم است تا فرد از صبر و حوصله خوب و همچنین روابط عمومی بالایی برخوردار باشد و ذهن خلاق و قوی ای داشته باشد.
۲- امور اداری و دفتری
از طریق رشته انسانی میشود وارد رشته مدیریت شد و در هر کدام از زیر مجموعه های رشته مدیریت مانند مدیریت مالی ، مدیریت دولتی ، مدیریت بازرگانی و مدیریت کسب و کار تحصیل کرد که در نهایت بعنوان کارشناس اداری و دفتری وارد بازار کار شد.
البته کسانی که در رشته مدیریت تحصیل کرده اند حتی میتوانند در قسمت مالی ادارات دولتی و خصوصی هم مشغول به کار شوند که این زمینه بیشتر مورد علاقه فارغ التحصیلان مدیریت مالی است.از جمله زمینه های شغلی رشته مدیریت این ها هستند:
- کارمند اداری و دفتری شرکت های دولتی
- کارمند اداری و دفتری شرکت های خصوصی
- مسئول گیت هواپیمایی ها
- امور اداری و گمرکی
- بانک های دولتی و خصوصی
- شرکت های مالی و حسابرسی
توجه !
برای ورود به این حوزه کاری لازم است تا شخص از روابط عمومی بسیار بالایی و همچنین روحیه کار تیمی خوبی برخوردار باشد تا بتواند موفقیت های شغلی خوبی کسب کند.
۳- مشاوره و روانشناسی
یکی از شغل های رشته انسانی که در میان خانم ها بسیار پرطرفدار است مشاوره و روانشناسی است.در این این زمینه شغلی مشاور و روانشناس در زمینه های مختلف اقدام به مشاوره افراد میکند و با توجه به محیط شغلی و امکان پیشرفت تا مدارج بالا میتوان این زمینه شغلی را برای خانم ها بسیار مناسب دانست.
از جمله زمینه های شغلی رشته مشاوره و روانشناسی این ها هستند:
- مشاور خانواده
- مشاور زناشویی
- مشاور تحصیلی
- مشاور مدرسه
- دادگاه های خانواده
- مشاور سازمان بهزیستی
- مشاور سازمان زندان ها
- مشاور اعتیاد
- مشاور در زمینه آسیب های اجتماعی ( زنان و کودکان بی سرپرست )
توجه !
کسانی که در زمینه شغلی روانشناسی مشغول به کار هستند بطور مستقیم با مشکلات مختلف مردم و جامعه در ارتباط خواهند بود پس داشتن روحیه و قوی و تمرکز بالا و البته قدرت ارتباط گیری با اشخاص در این زمینه شغلی الزامی است.
۴- وکالت
شاید اولین انتخاب اکثر کسانی که وارد رشته انسانی میشوند رشته حقوق و آینده شغلی وکالت باشد.وکیل ها جز اقشار پر درآمد جامعه هستند و از جایگاه اجتماعی خوبی هم برخوردارند.این شغل با توجه به رفت و آمد زیاد به دادگاه و حضور در محیط های خاص بیشتر مورد علاقه آقایون است اما خانم ها میتوانند در زمینه های خاصی وکالت کنند.
از جمله زمینه های شغلی مخصوص خانم ها در رشته حقوق این ها هستند:
- وکیل خانواده ( موضوع طلاق زوجین )
- وکیل امور بین الملل شرکت های دولتی و خصوصی
- وکیل شرکت های دولتی در امور داخلی ( منابع انسانی ، قراردادها ، بیمه )
- وکیل امور مهاجرتی
- وکیل فدراسیون های ورزشی
توجه !
در این مشاغل کمترین مواجهه با متهم و حضور در محیط های خشن وجود دارد و برای خانم ها مناسب تر است همچنین درآمد بسیار بالایی هم نصیب فرد میکند.حتما قبل از ورود به حیطه وکالت مشاوره بگیرید.
۵- مشاغل زیر مجموعه قوه قضاییه
کسانی که در رشته حقوق فارغ التحصیل میشوند صرفا لازم نیست یا بهتره بگم مجبور نیستند وکیل شوند.میتوان در قوه قضاییه استخدام شد و بعنوان کارمند این سازمان در ساعت اداری مشخص مشغول به کار شد و کسب درآمد کرد.
از جمله زمینه های شغلی قوه قضاییه این ها هستند:
- کارشناس رسمی دادگستری
- وکیل دادگستری
- کارشناس ثبت اسناد ( اداره ثبت اسناد )
- کارشناس ثبت احوال
- مسول دفتر شعبه های مجتمع های قضایی ( دادسراها )
- منشی شعب دادگاه
- دادیار
- دادستان
- کارشناس شورای حل اختلاف
توجه !
تمامی این مشاغل قطعا بصورت ارباب رجعی است و در طول روز ارتباط مستقیم و زیادی با مردم از قشرها با پرونده ها و درخواست های مختلف وجود دارد پس کسانی که روابط عمومی خوبی دارند و از صبر بالایی برخوردارند به راحتی میتوانند از طریق آزمون های استخدامی وارد قوه قضاییه شوند.
لیست پردرآمدترین شغل رشته انسانی برای زنان
شغل | درآمد در ماه |
---|---|
کارمند اداری و دفتری | بین ۷ تا ۱۵ میلیون تومان |
حسابدار | بین ۵ تا ۳۰ میلیون تومان |
مشاور و روانشناس | بین ۳ تا ۵۰ میلیون تومان |
وکالت | بین ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان |
کارمند ادارات دولتی و قضایی | بین ۹ تا ۲۰ میلیون تومان |
دبیر و آموزگار | بین ۸ تا ۱۷ میلیون تومان |
توجه !
بازه درآمدی گفته شده بر اساس سابقه، سمت و نوع شغل در نظر گرفته شده است.ما سعی کردیم هر شغل را از زمان ورود به بازار کار تا کسب مهارت و تخصص در آن زمینه شغلی مورد بررسی قرار دهیم.بدیهی است با افزایش تخصص در هر کاری و انجام چندکار موازی در همان زمینه شغلی میتوان افزایش درآمد چشمگیری داشت.
شغل های رشته انسانی دبیری
یکی از شغل های رشته انسانی برای خانم ها که بسیار مورد توجه است شغل های دبیری و آموزگاری میباشد.در واقع در این حالت فرد وارد آموزش و پرورش میشود و بعنوان معلم مشغول به کار خواهد شد.میشود از دو ۲ طریق وارد شغل های دبیری شد:
کنکور سراسری (دانشگاه فرهنگیان)
همزمان با برگزاری کنکور سراسری در رشته انسانی دفترچه سوالات مخصوص فرهنگیان منتشر میشود و تمام داوطلبان باید در زمان ثبت نام کنکور اعلام علاقه مندی شرکت در ازمون فرهنگیان را اعلام کنند.در نظر داشته باشید این آزمون فقط یکبار در سال برگزار میشود این در حالی است که کنکور سراسری در نوبت قابل شرکت کردن است.
شغل های دبیری دانشگاه فرهنگیان
- آموزش تاریخ
- آموزش جغرافیا
- آموزش الهیات
- آموزش عربی
- آموزش زبان و ادبیات فارسی
- مشاوره و راهنمایی
- آموزش علوم اجتماعی
- امور تربیتی
- آموزش ابتدایی
- آموزش کودکان استثنایی
- آموزش تربیت بدنی
موضوعات مرتبط : هرآنچه که باید از آزمون استخدامی آموزش پرورش ۱۴۰۲ بدانید
توجه !
در این حالت داوطلب ۴ سال در دانشگاه فرهنگیان آموزش میبیند و بعد از ۴ سال وارد رشته و مدرسه ای میشود که از قبل مشخص شده است .حسن قبولی در دانشگاه فرهنگیان دریافت حقوق از زمان دانشجویی است و دوران دانشجویی جز سنوات شغلی داوطلب محسوب میشود.بنابراین فرد با ورود به دانشگاه فرهنگیان دانشجو معلم محسوب میشود و به نوعی شاغل شده است.
آزمون ماده ۲۸ (آزمون استخدامی آموزش و پرورش)
وزارت آموزش و پرورش در راستای تامین نیروی دبری و آموزگاری علاوه بر پذیرش نیرو از طریق کنکور سراسری و دانشگاه فرهنگیان اقدام به جذب افرادی که دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی در رشته های مختلف هستند میکند.
مدرک تحصیلی باید حداقل کارشناسی باشد .آزمون های دبیری و آموزگاری بصورت مجزا برگزار میشود و مواد امتحانی هر کدام نیز متفاوت است.داوطلب باید از قبل مشخص کند که میخواهد وارد شغل های آموزگاری ( آموزش ابتدایی اول تا ششم ) شود یا به شغل های دبیری ( متوسطه اول و دوم) علاقه مند است.
شغل های آموزگاری و دبیری آموزش و پرورش
- آموزگار ابتدایی (اول تا ششم)
- دبیر در مقطع متوسطه اول (هفتم تا نهم)
- دبیر ریاضی
- دبیر عربی
- دبیر زبان انگلیسی
- دبیر روانشناسی
- دبیر فلسفه و منطق
- دبیر ادبیات و زبان فارسی
- دبیر حکت و معارف اسلامی
- دبیر روانشناسی
- دبیر اقتصاد
- دبیر مطالعات اجتماعی
- دبیر تاریخ و جغرافیا
- دبیر تربیت بدنی
توجه !
برای ورود به هر کدام از شغل های دبیری گفته شده حتما نیاز است مدرک تحصیلی مرتبط وجود داشته باشد همچنین در آزمون به مجموعه سوالات عمومی، اختصاصی و تخصصی پاسخ داده شود.همچنین لازم است تا داوطلب در مصاحبه حضوری شرکت کند تا در نهایت بعد از کسب امیتازات لازم وارد آموزش و پرورش شود.
در پایان
در این مقاله تمام تلاش ما بر این بود تا شغل های رشته انسانی برای خانم ها مورد بررسی قرار گیرد تا با شناختی کامل انتخاب رشته و در نهایت ورود به بازار کار که بخش بسیار مهمی از زندگی است انجام شود.
میتوانید برای مشاوره تخصصی شغلی همین الان با کنکور مشاور تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند.