لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

همین حالا وقت مشاوره خود را رزرو کنید 👈

انتقالی دانشگاه آزاد

انتقالی دانشگاه آزاد

انتقالی گرفتن بین دو دانشگاه از قوانینی است که برای افراد واجد شرایط انتقالی تدوین شده است و دانشجو میتواند از دانشگاهی به دانشگاه دیگر منتقل شود.انتقالی دانشگاه آزاد هم قطعا دارای شرایط و قوانینی است که در ادامه کامل و مفصل به آن خواهیم پرداخت.

👈شرایط انتقالی دانشگاه آزاد با کنکور و بدون کنکور چگونه است؟

👈زمان انتقالی دانشگاه آزاد کی میباشد؟

👈نحوه و هزینه انتقالی دانشگاه آزاد چگونه است؟

👈انتقالی دانشگاه آزاد چگونه انجام میشود؟

تا انتهای این مقاله همراه کنکور مشاور باشید تا پاسخ تمام سوالات خود در این مورد برسید.

شرایط انتقالی دانشگاه آزاد با کنکور

👈انتقالی زمانی رخ میدهد که دانشجو از شرایط محل تحصیل همچون شهر محل تحصیل یا کیفیت آموزشی دانشگاه یا خود رشته تحصیلی رضایت نداشته باشد.بر این اساس بدلیل آن که نمیشود برای حجم واحد های زیاد دانشجو مهمان شد یا اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو مهمان کم است دانشجو میتواند از شرایط انتقالی استفاده کند.

اگر دانشجویی با کنکور و بر اساس کارنامه نهایی کنکور وارد دانشگاه آزاد شده باشد قطعا شامل شرایط انتقالی خواهد شد و بر اساس لیستی که دانشگاه آزاد هر ساله در سامانه monada.iau.ac.ir  منتشر میکند میتوان برای انتقالی از دانشگاه محل تحصیل به دانشگاه و شهر دلخواه در خواست انتقالی داد.

چند تا از شرایط مهم انتقالی دانشگاه آزاد:

✅دانشجو باید حداقل یک نیم سال در دانشگاه مورد پذیرش تحصیل کند

✅دانشجویانی که دارای سوابق انضباطی باشند امکان انتقالی نخواهند داشت.

✅در نیم سال آخر تحصیلی امکان انتقالی وجود ندارد.

✅اگر دانشجویی وارد دوره غیبت سربازی شده باشد نمیتواند انتقالی بگیرد حتی نمیتواند در همان دانشگاه ادامه تحصیل دهد.

✅دانشجویان واحد های الکترونیک و خودگردان دانشگاه آزاد تنها مجاز به انتقالی در واحد های مشابه هستند.

✅اعضای هیئت علمی و پرسنل دانشگاه اجازه انتقالی به محل خدمت ندارند و از ابتدا باید در واحد دانشگاهی محل خدمت خود پذیرفته میشدند.

✅در هر مقطع تحصیلی فقط یکبار میشود انتقالی گرفت.

شرایط انتقالی دانشگاه آزاد بدون کنکور

شرایط انتقالی دانشگاه آزاد بدون کنکور

👈قوانینی انتقالی برای دانشگاه آزاد با کنکور توضیح داده شد اما برای دانشجویانی که بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی وارد دانشگاه ازاد شده اند قطعا امکان انتقالی وجود ندارد.

به دلیل اینکه دانشجویان با پذیرش بدون کنکور در انتخاب رشته هایی همچون پزشکی و پیراپزشکی محدودیت دارند یا هر رشته ای را در هر واحدی نمیتوانند انتخاب کنند همچنین معمولا این افراد در واحد های موجود در شهر خود یا نهایتا در شهر های همجوار با فاصله کم انتخاب رشته میکنند عملا انتقالی معنی ندارد.

مطلب پیشنهادی به شما : رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد

مگر اینکه شرایط بسیار خاص باشد و دانشگاه های مبدا و مقصد این موضوع را با تایید سازمان سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد تایید کنند.موارد خاص میتواند تاهل در حین تحصیل برای خانوم ها ، بارداری یا تشخیص بیماری های خاص باشد.

در صورت عدم رضایت از دانشگاه و رشته تحصیلی برای دانشجویان با پذیرش بدون کنکور دانشگاه ازاد تنها راه انصراف از آن واحد دانشگاهی و انتخاب رشته مجدد است البته واحد های پاس شده با نمره بالای 12 را میتوان در دانشگاه جدید تطبیق زد.

زمان انتقالی در دانشگاه آزاد

👈برای انتقالی گرفتن میتوان در هر دو نیم سال تحصیلی اقدام کرد.برای اینکار کافیست وارد سامانه منادا یا سامانه میهمانی دانشگاه آزاد شد که برای نیمسال اول تحصیلی در اواخر مرداد و برای نیم سال دوم تحصیلی در اواخر آذر اقدام به دریافت درخواست ها میکند.

تمامی فرآیند ثبت درخواست انتقالی غیر حضوری و اینترنتی است و هیچ گونه ارتباطی به واحد های دانشگاهی ندارد.

حتما آیین نامه های انتقالی که در سامانه منادا بارگدرای میشود را قبل از ثبت درخواست مطالعه نمایید تا در حین فرآیند انتقالی دچار مشکل نشوید.

نحوه انتقالی گرفتن از دانشگاه آزاد چگونه است؟

👈برای گرفتن انتقالی دانشگاه آزاد بعد از اینکه حداقل یک ترم در دانشگاه آزاد ثبت نام کردید البته به شرطی که با کنکور و بر اساس دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد وارد یکی از واحد های دانشگاهآزاد شده بودید میتونید درخواست انتقالی را برای ورود به واحد جدید ثبت کنید.

توجه داشته باشید که برای اینکار مشکل انضباطی نباید داشته باشید همچنین اگر آقا هستید نباید غیبت سربازی وجود داشته باشد همچنین ترم آخر هم نباشید.در صورت وجود تمام شرایط گفته شده بسیار راحت و بدون مراجعه حضوری اقدام میکنید.

کافیست وارد سامانه monada.iau.ac.ir  شوید و بعد از ثبت اطلاعات و بارگذاری مدارک لازم برای انتقالی در نیم سال تحصیلی مد نظر ثبت درخواست خود را انجام دهید.دانشجویانی که میخواهند از مهر ماه وارد واحد جدید شوند باید از مرداد در سامانه ثبت درخواست کنند و دانشجویان علاقه مند به انتقالی برای نیم سال دوم از آذر ماه ثبت درخواست را انجام دهند.

بعد از بررسی درخواست های انتقالی در سراسر کشور توسط سازمان سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی نتایج موافقت یا عدم موافقت با انتقالی دانشجویان حتما تا قبل از شروع ترم جدید اطلاع رسانی میشود و دانشجویان میتوانند مدارک و ریز نمرات و مابقی اطلاعات را به دانشگاه جدید منتقل کنند.

دانشجویانی که در رشته های پزشکی و پیراپزشکی یا هر رشته دیگری که زیر مجموعه واحد های خود گردان دانشگاه آزاد است نمیتوانند به واحد های غیر از خودگردان انتقالی بگیرند.دلیل مشخص است اولا واحد های خودگردان هزینه بیشتری دارند دوما رتبه و نتیجه کنکور آن ها برای قبولی در این واحد ها مناسب بوده است.

همچنین دانشجو نمیتواند از رشته ای به رشته دیگر منتقل شود برای مثال شخصی که عمران یا پرستاری یا مامایی میخواند نمیتواند وارد رشته ای مثل حسابداری یا پزشکی یا دیگر رشته ها شود.

دانشجویان واحد الکترونیک دانشگاه ازاد دقیقا مانند دانشجویان واحد های خود گردان فقط مجاز به انتقالی به واحد های الکترونیک هستند.در غیر اینصورت درخواست به راحتی رد خواهد شد.

هزینه نقل و انتقالات دانشگاه آزاد

هزینه نقل و انتقالات دانشگاه آزاد

👈اگر قصد انتقالی دانشگاه آزاد را دارید این فرآیند بی هزینه نخواهد بود.شما بر اساس مقطع تحصیلی که در آن تحصیل میکنید باید هزینه ای بعنوان هزینه نقل و انتقال دانشگاه آزاد پرداخت کنید.در سال 1401 هزینه ها بشرح زیر است.

✔️مقطع کاردانی پیوسته دانشگاه آزاد 600 هزار تومان

✔️مقطع کاردانی ناپیوسته دانشگاه آزاد 600 هزار تومان

✔️مقطع کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد 900 هزار تومان

✔️مقطع کارشناسی نا پیوسته دانشگاه آزاد 900 هزار تومان

✔️مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 1.5 میلیون تومان

✔️مقطع دکتری دانشگاه آزاد 4 میلیون تومان

دقت داشته باشید برای انصراف در دانشگاه آزاد و تغیر رشته و واحد هم دانشجو باید هزینه پرداخت کند که معمولا اندازه یک شهریه ثابت است و امور مالی دانشگاه تعین کننده مبلغ خواهد بود همچنین اگر دانشجویی نه انتقالی بگیرد و نه انصراف بدهد و فقط قصد مهمان شدن به واحد دیگر را داشته باشد بازهم باید هزینه این فرآیند را به دانشگاه پرداخت کند.

تمامی موارد گفته شده مازاد شهریه های دانشگاه آزاد است و برای اتمام فرآیند باید بمحض تایید پرداخت شود تا فرآیند کامل طی شود در غیر اینصورت صرفا ثبت درخواست در سامانه منادا بی نتیجه خواهد بود.

انتقالی از دانشگاه آزاد به دانشگاه دولتی به چه صورت است؟

👈خیلی از افرادی که به دلیل عدم رضایت از واحد دانشگاهی خود یا عدم تطابق با شهری که در آن دانشجو شده اند تصمیم میگیرند تا از دانشگاه محل تحصیل انتقالی بگیرند و به واحد دانشگاهی که از هر نظر بهتر است منتقل شوند.

خب برای انتقالی دانشگاه آزاد چه بهتر که انتقالی از دانشگاه ازاد به دانشگاه دولتی انجام شود و دانشجو مابقی تحصیل خود را در دانشگاه سراسری بگذراند.

برای انتقالی گرفتن دانشجویان دانشگاه دولتی و دانشگاه آزاد دو سامانه جدا وجود دارد و حتما باید از طریق یکی از این دو سامانه اقدام شود تا درخواست دانشجو مورد بررسی قرار گیرد.

برای انتقالی گرفتن از دانشگاهی به دانشگاه دیگر میشود 2 بار در سال این فرآیند را امتحان کرد و چه بهتر که بمحض در درسترس قرار گرفتن سامانه انتقالی دانشگاه ها زودتر فرآیند انتقالی انجام شود تا شانس دانشجو برای بررسی مدارک سریع تر اتفاق بیوفتد.

برای انتقالی نیاز است طبق جدول هم ترازی دانشگاه ها اقدام شود یعنی واحد دانشگاهی ، رشته و شرایط آموزشی همچنین رتبه کنکور دانشجو و معدل میتواند در این خصوص تاثیر گذار باشد.طبیعتا دانشجویانی که امتیازات لازم را نداشته باشند نمیتوانند انتقالی بگیرند.

اگر طبق جدوا هم ترازی امتیازات لازم را بدست آورده اید میتوانید درخواست خود را ثبت کنید تا بعد از تایید نهایی هزینه های انتقالی پرداخت و فرآیند تکمیل شود.

مطلب پیشنهادی به شما : رشته های واحد الکترونیک دانشگاه آزاد

برای گرفتن انتقالی متاهل بودن ، داشتن بیماری ،قهرمان ورزشی بودن ،معدل بالا در دانشگاه و موارد همچون این دست میتواند فرآیند انتقالی را راحت تر مابقی درخواست کنندگان کند.

درکل برای انتقالی از دانشگاه آزاد به دولتی شانس کمی وجود دارد مخصوصا برای رشته های تاپ و پر طرفدار چرا که در اکثر واحد های دانشگاهی دانشگاه آزاد در رشته های مختلف با توجه به رتبه های قبولی در آن دانشگاه پایین ترین میزان هم ترازی با دانشگاه سراسری وجود دارد.

طبیعی است شخصی که در واحدی مانند واحد گرمسار یا ورامین یا یزد در رشته ای مانند عمران در حال تحصیل است نمیتواند برای انتقالی دانشگاه آزاد به دولتی برای دانشگاهی مانند دانشگاه تهران شانسی داشته باشد چرا که از نظر هم ترازی اصلا قابل قیاس با یکدیگر نیستند.

پس در این نوع انتقالی به دولتی مهم ترین موضوع هم ترازی است که چون بسیار کم شاهد آن هستیم کمترین میزان اتقالی بین این دو جنس دانشگاهی را مشاهده میکنیم.

در کنکور مشاور سعی میکنیم تا براساس آخرین قوانین و آیین نامه های اجرایی انتقالی دانشگاه شما را مطلع سازیم تا این مسیر برایتان ساده گردد.در صورتی که در مورد انتقالی دانشگاه آزاد سوالاتی داشتید میتوانید با کنکور مشاور تماس بگیرید.

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

برای تماس با مشاور کلیک کنید