لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

بهترین شیوه ی تدریس دین و زندگی

بهترین شیوه ی تدریس دین و زندگی چیست؟ آیا تدریس دین و زندگی با سایر دروس تفاوت دارد؟ برای یادگیری بهتر مفاهیم درس دین و زندگی چه کاری میتوان انجام داد؟ آیا شخصیت معلم درس دین و زندگی در یادگیری و علاقه دانش آموزان به درس دین و زندگی تاثیر دارد؟

ممکن است سوالات بسیاری مانند این سوال ها برای شما نیز مطرح شده باشد با توجه به اینکه درس دین و زندگی یکی از دروس با اهمیت است که نه تنها از جنبه علمی؛ بلکه از جنبه ی عملی و اعتقادی ارزش بسیار والایی دارد.

متاسفانه شاید برای برخی از دانش آموزان ساعت درس دین و زندگی تنها ساعتی باشد که مفاهیم دینی خود را فرا می گیرند و در ابعاد مختلف زندگی افراد کمتر رد و نشانی از یادگیری این مباحث دیده می شود.

اما باید بدانیم که درس دین و و زندگی به گونه ای نیست که مفاهیم دینی را به صورت عمیق آموزش دهد. اما پایه مفاهیم دینی را که در دوران دبستان در قالب درس هدیه های آسمانی مطرح می‌شود را ادامه می‌دهد و مطالب را به صورت عمیق تر و بر اساس سطح دانش آموزان به آنها آموزش می دهد.

شیوه های تدریس  درس دین و زندگی و سایر موضوعاتی که در ابتدا نیز به آنها اشاره کردیم بسیار حائز اهمیت هستند و نیاز به برنامه ریزی کنکور ریاضی و سایر رشته ها به صورت دقیق دارند. ما در این مقاله در مورد شیوه‌های مختلف تدریس درس دین و زندگی صحبت خواهیم کرد.

در ادامه به نکاتی که در تدریس در زندگی باید مورد توجه قرار بگیرد اشاره می کنیم.

بهترین شیوه ی تدریس دین و زندگی

صمیمیت و رفاقت بین معلم و دانش آموزان

متاسفانه بسیاری از معلم ها با این مشکل مواجه هستند که اگر با دانش آموزان رفیق باشیم نمی توانیم معلم خوبی باشیم و کلاس را کنترل کنیم؛ حتماً باید فاصله بین دانش‌آموزان معلم باشد و اجازه صمیمی شدن به دانش آموزان داده نشود.

اما خیلی مهم است که رفاقت و  دوستی بین معلم و دانش آموزان وجود داشته باشد بدون آنکه مرزها و حریم ها شکسته شود.

مطلب پیشنهادی به شما : رشته های دانشگاه شریف

معلم و دانش آموز می توانند با یکدیگر رفیق باشند به ویژه برای معلمان درس دین و زندگی رفاقت بین دانش آموز و معلم اهمیت زیادی دارد و اگر این دوستی و صمیمیت بین دانش آموزان و معلم وجود داشته باشد باعث افزایش شوق و رغبت دانش آموزان برای یادگیری آموزه‌های دینی می‌شود و اثرگذاری حرف‌ها و سخنان معلم افزایش پیدا می‌کند.‌

صمیمیت و رفاقت بین معلم و دانش آموزان

خوش اخلاقی معلم و دبیر دین و زندگی

با توجه به اینکه معلم دین و زندگی آموزه‌های دینی را به دانش آموزان یاد می دهد؛ دانش آموز شخصیت و رفتارهای خود معلم را زیر نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند ایشان را الگوی خود قرار دهند.

بنابراین فتار و شخصیت معلم دینی نسبت به سایر معلم ها اهمیت زیادی دارد. باید بدانیم که دانش‌آموزان بسیار باهوش هستند و کوچکترین  رفتار شما را دقیق زیر نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند آنچه که شما می گویید مقایسه کنند و ببینند آیا شما همان گونه که صحبت می‌کنید. عمل می کنید یا نه.

عدم تاکید بیش از حد بر کنکور

یکی از معضلات امروزه توجه زیاد از حد به کنکور است که باعث شده بسیاری از دانش آموزان با ترس و تنها با هدف کنکور درس ها را مطالعه کنند و کمت ر به نتایج عملی و تجربی دروس و تاثیر آنها در زندگی توجه نمایند. این شیوه ی تدریس به ویژه در درس دین و زندگی بسیار مضر است. به همین خاطر اشنایی با بهترین شیوه ی تدریس دین و زندگی می تواند در بالا بردن اعتماد به نفس و یادگیری دانش آموز کمک کند.

خوش اخلاقی معلم و دبیر دین و زندگی

پاسخ های درست به شبهات

نکته ی  مهم دیگری که در تدریس دین و زندگی باید مورد توجه قرار گیرد این است که برای دانش‌آموزان شبهات مختلف بویژه در مورد دیه و ارث و حجاب و  قضا و قدر و غیره وجود دارد که بسیار اهمیت دارد.

معلم به این سوالات و شبهات دانش‌آموزان با دقت و بدون قضاوت اخلاقی پاسخ بدهد و به آنها اجازه دهد که نظر خود را بیان کنند. به گونه ای به سوالات و شبهات  دانش آموزان جواب بدهد که سوال ذهنی آنها بر طرف شود و  برای آنها قابل فهم باشد.

مشارکت دانش آموزان در تدریس

خوشبختانه دین و زندگی یکی از دروسی است که به راحتی می‌توان مسائل آن را در دانش آموزان به بحث گذاشت و از آنها خواست که نظرات خود را آزادانه بیان کنند.

یکی از شیوه های مفید در تدریس درس دین و زندگی که دانش آموزان را در فرایند یادگیری درگیر می کند تمرین دادن به دانش آموز است.

از طریق فعالیت های غیر کلاسی و سوال پرسیدن و مطالب را به بحث گذاشتن صورت می پذیرد بسیار مهم است که این فعالیت‌ها در حدی نباشد که برای دانش‌آموزان خسته کننده و کسل کننده باشد.

بنر نهمی ها

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

برای تماس با مشاور کلیک کنید