لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

دانشگاه شبانه چیست؟

احتمالا خیلی از کنکوری ها و حتی کسانی که میخواهند وارد دانشگاه های دولتی شوند اسم دانشگاه شبانه را شنیده اند اما نمیدانند این دانشگاه چه تفاوتی با دانشگاه های روزانه دارد. بعضی ها چون فکر میکنند دانشگاه های نوبت دوم در ساعات عصر برگزار میشود یا حتی از نظر اعتبار مدرکی به آن شک دارند!

همین موضوعات باعث شده تا در زمان انتخاب رشته خیلی از داوطلبان به سادگی از کنار کد رشته های مربوط به دانشگاه شبانه عبور کنند و با انتخاب نکردن آن شانس قبولی در رشته های خوب را از دست بدهند. با ما تا انتها همراه شو تا همه چیو درباره دانشگاه نوبت دوم بدونی.

منظور از دانشگاه شبانه چیست؟

دانشگاه شبانه چیست؟

دانشگاه های دولتی دارای دوره های مختلفی میباشند که یکی از این دوره ها روزانه و دوره دیگر نوبت دوم است.در گذشته به نوبت دوم شبانه گفته میشد که بعد ها اسم آن به دوره نوبت دوم تغییر پیدا کرد.

پس هر جایی در دفترچه انتخاب رشته کنکور در جدول نوع دوره با نوبت دوم برخورد داشتید بدانید که منظور از نوبت دوم همان شبانه است.به این دلیل که داوطلبان کنکور در اولویت های ابتدایی دانشگاه های روزانه را انتخاب میکنند شانس قبولی در نوبت دوم بالاتر میرود.

میشه با یک استراتژی درست در رشته بسیار خوب و در دانشگاه بسیار خوب در دوره نوبت دوم قبول شد و از خیلی از داوطلبینی که تنها کد رشته های مربوط به روزانه را انتخاب کردند و رتبه بهتری دارند شرایط قبولی بهتری داشت.

مثال

ممکن است داوطلبی با رتبه ۲۵۰۰ کنکور ریاضی تنها کد رشته های مربوط به دانشگاه های روزانه را انتخاب کرده باشد و در نهایت در رشته ریاضی محض دانشگاه روزانه قبول شود اما داوطلبی با رتبه ۳۰۰۰ در نوبت دوم اما در یکی از رشته های مهندسی قبول شود!

دانشگاه نوبت دوم یا شبانه به این معنی نیست که کلاس های دانشگاهی عصر یا شب برگزار میشود یا اینکه روزانه ها صبح ها دانشگاه میروند و شبانه ها در شیفت دیگر درس میخوانند بلکه هر دو سر یک کلاس مینشینند و یک استاد به آن ها تدریس میکند.

حتی هم کلاسی ها نمیتوانند تشخیص دهند دیگران از چه طریقی و بر اساس چه دوره ای در دانشگاه قبول شدند.تنها موضوعی که این دو دوره را از هم متمایز میکند شهریه ای است که دانشجویان شبانه باید پرداخت کنند.

هوشیار باش!

دانشگاه های نوبت دوم از هیچ نظری جز شهریه با دانشگاه های روزانه تفاوتی ندارند و تنها کسانی نباید کد رشته های مربوط به شبانه را انتخاب کنند که از نظر پرداخت هزینه دچار مشکل هستند. در ادامه بیشتر در درباره تفاوت دانشگاه شبانه و روزانه صحبت میکنیم.

تفاوت دانشگاه شبانه و روزانه

تفاوت دانشگاه شبانه و روزانه

خیلی از داوطلبان بشدت دنبال تفاوت دانشگاه های شبانه و روزانه هستند تا انتخاب رشته بهتری انجام دهند.میشه دو تفاوت مهم را بین دانشگاه نوبت دوم و روزانه نام برد.

👈 شهریه

دانشگاه های نوبت دوم دارای شهریه هستند و شهریه ای حدودا به اندازه شهریه دانشگاه آزاد از دانشجو دریافت میکنند.

👈 خوابگاه

ممکن است بعضی از دانشگاه های شبانه تعهد خوابگاه به دانشجویان غیر بومی نداشته باشند یا در صورت تامین خوابگاه هزینه ای بایت این موضوع دریافت کنند.

👈 های دانشگاه شبانه و روزانه

محل تشکیل کلاس ها یکسان است.

کیفیت آموزشی و اساتید یکسان است.

اعتبار مدرک تحصیلی یکسان است.

👈 تفاوت دانشگاه شبانه و پیام نور

دانشگاه های نوبت دوم دولتی محسوب میشوند و تقریبا تمام دانشگاه های دولتی دارای دوره شبانه هستند مانند دانشگاه تهران یا دانشگاه امیر کبیر در حالی که دانشگاه پیام نور جز دانشگاه های غیر دولتی محسوب میشود.

دانشگاه شبانه از اعتبار مدرک بسیار بالاتری نسبت به دانشگاه پیام نور برخوردار است البته شهریه آن هم کمی بیشتر است. با توجه به دولتی بودن دانشگاه نوبت دوم از  نظر کیفیت آموزشی و اساتید و حتی محیط و امکانات دانشگاهی قابل مقایسه با پیام نور نیست.

👈 تفاوت دانشگاه شبانه و غیر انتفاعی

دقیقا تفاوت هایی که بین پیام نور و شبانه وجود دارد نسبت به دانشگاه های غیر انتفاعی و موسسات آموزش عالی غیر دولتی نیز وجود دارد و از اعتبار مدرک و دانشگاه گرفته تا کیفیت آموزشی و رتبه قبولی باهم زمین تا آسمان فرق دارند.

👈 تفاوت دانشگاه شبانه با پردیس

دانشگاه های پردیس یا پردیس بین الملل هم با دانشگاه شبانه تفاوت های زیادی دارند و مهم ترین تفاوت در شهریه های دانشجویان است که حتی از شهریه دانشگاه آزاد بیشتر میباشد اما از نظر کیفیت آموزشی و اساتید دانشگاه های پردیس از پیام نور و غیر انتفاعی وضعیت بهتری دارند.

👈 تفاوت دانشگاه شبانه با دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد دارای مدیریت یکپارچه کاملا غیر دولتی و متکی به خود است تا جایی که انتخاب رشته این دانشگاه مجزا برگزار میشود حتی در گذشته کنکور دانشگاه آزاد هم مجزا بود.از نظر شهریه تقریبا در یک جایگاه هستند اما دانشگاه شبانه دولتی است و اعتبار آن قطعا بالاتر میباشد.

👈 تفاوت دانشگاه شبانه با دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه های علمی کاربردی صد در صد بدون کنکور هستند و بصورت نا پیوسته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پذیرش دارند اما از نظر کیفیت و اعتبار مدرک به هیچ عنوان با دانشگاه های دولتی قابل قیاس نیستند. میشه گفت در پایین ترین رقابت برای ورود قرار دارند و تقریبا تمام درخواست کنندگان به راحتی در این دانشگاه قبول میشوند.

توجه

ورود به دانشگاه های شبانه بیشتر گروه های آزمایشی غیر تجربی است.

رشته های پزشکی و پیراپزشکی دوره نوبت دوم یا شبانه ندارند.

از مقطع کارشناسی تا دکتری تخصصی دانشگاه شبانه وجود دارد.

با مدرک دانشگاه شبانه بعنوان یکی از زیر مجموعه های دانشگاه های دولتی میشه مهاجرت تحصیلی کرد.

دانشگاه نوبت دوم کی شروع میشه؟

بهتر است به جای اینکه دانشگاه ها را به روزانه و نوبت دوم تقسیم بندی کنیم از تفکیک رشته های روزانه و شبانه استفاده کنیم.همانطور که گفته شد هیچگونه تفائتی بین رشته های روزانه و نوبت دوم جز موضوع شهریه وجود ندارد.

بعد از برگزاری دو نوبت کنکور سراسری نتایج اولیه کنکور در مرداد ماه توسط سازمان سنجش منتشر میشود و انتخاب رشته کنکور در تمام ۵ گروه آزمایشی آغاز میشود. بعد از اتمام مهلت انتخاب رشته نتایج نهایی در هفته آخر شهریور ماه منتشر و پذیرفته شدگان میتوانند برای ثبت نام نهایی به دانشگاه مراجعه کنند.

زمانی که نتایج نهایی منتشر میشود رشته و دوره ای که داوطلب در آن قبول شده است مشخص میشود که ممکن است روزانه یا شبانه یا حتی پیام نور و غیر انتفاعی باشد اما در هر صورت زمان شروع ثبت نام و آغاز کلاس های درسی در تمام کشور و در تمام دانشگاه ها و حتی تمام مقاطع یکسان است.

نتیجه گیری

شما در هر دوره ای قبول شده باشید از اول مهر ماه بطور رسمی دانشجو خواهید بود و بر اساس انتخاب واحدی که دانشگاه برای ترم یک انجام میدهد میتوانید کلاس های درس را شروع کنید.

از بابت ساعت شروع کلاس افرادی که دردوره نوبت دوم یا شبانه پذیرفته شده اند هم باید گفت انتخاب واحد بین دانشجویان دانشگاه های دولتی بصورت یکسان انجام میشود و چه در ترم یک و چه ترم ها یا مقاطع بالاتر هیچگونه تفاوتی در ساعت شروع کلاس های درسی وجود ندارد.

اعتبار مدرک دانشگاه شبانه

همانطور که ذهن خیلی از داوطلبان درگیر اعتبار مدرک دانشگاه های با کنکور و بدون کنکور است ذهن خیلی ها هم دائما درگیر اعتبار مدرک دانشگاه شبانه و روزانه میباشد. حتی خیلی ها دقیقا به همین دلیل دانشگاه های نوبت دوم را انتخاب نمیکنند و وارد دانشگاه آزاد و دیگر دانشگاه ها میشوند.

باید بدانید دانشگاه نوبت دوم دوره ای از دانشگاه های دولتی است و قطعا اعتبار مدرک دانشگاه دولتی در بالاترین ترتیب اعتبار مدرکی از نظر بازار کار و مهاجرت تحصیلی قرار دارد. در ادامه ترتیب اعتبار مدرک تحصیلی دانشگاه های مختلف کشور را بیان میکنیم :

👈 دانشگاه های دولتی( روزانه ، شبانه ،ظرفیت مازاد ، شهریه پرداز)

👈 دانشگاه آزاد اسلامی

👈 دانشگاه پیام نور

👈 دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی

👈 دانشگاه علمی کاربردی

پیشنهاد میکنیم مقاله های کامل اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور را مطالعه کنید.

درست است مدرک تحصیلی در نهایت توسط وزارت علوم صادر میشود اما زمانی که بحث استخدام پیش می آید داشتن مدرک تحصیلی بالاتر از دانشگاه بهتر شرایط را برای استخدام آسان تر میکند.

مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه نوبت دوم

مهاجرت تحصیلی با مدرک دانشگاه نوبت دوم

بسیاری از داوطلبان کنکور و دانشجویان هستند که اصلا افکار استخدام در ایران ندارند و با هدف دریافت پذیرش از کشور های دیگر برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی وارد دانشگاه میشوند.

برای پذیرش تحصیلی بجای اینکه نوع دوره را که موضوعی درون دانشگاهی است در نظر بگیریم باید دانشگاه را ملاک قرار دهیم تا شانس بالاتری برای پذیرش ایجاد شود.البته جز این های شرایط دیگری هم وجود دارد.

👈 دانشگاه و سوابق تحصیلی

👈 مدرک تحصیلی در رشته بخصوص

👈 سن

👈 مدرک زبان

👈 مقالات علمی داخلی و بین المللی

پس اگر شخصی قصد مهاجرت تحصیلی داشته باشد و با این هدف وارد دانشگاه شود پیشنهاد میکنیم با توجه به رتبه کنکور تمام تمرکز را روی دانشگاه بهتر و رشته کاربردی تر بگذارد تا اینکه ذهن خودش را درگیر روزانه و شبانه بودن دانشگاه کند!

مثال

فردی که صد مهاجرت تحصیلی و در واقع پذیرش تحصیلی دارد بهتر است در دانشگاه صنعتی امیر کبیر مهندسی عمران بخواند تا اینکه در دوره روزه دانشگاه تهران فیزیک بخواند!

این مدل مثال ها زیاد است و امیدوارم اهمیت انتخاب رشته درست و هدفی که از انتختاب رشته دارید را کاملا درک و بررسی کنید و این کار سرنوشت ساز را به درستی و طبق اصول حرفه ای انجام دهید.

هزینه و شهریه دانشگاه شبانه ( نوبت دوم )

دانشگاه ها در دوره شبانه و نوبت دوم شهریه دریافت میکنند و این شهریه سال به سال با توجه به رشد تورم افزایش پیدا میکند.نحوه محاسبه شهریه ها بصورت شهریه ثابت و متغیر تفکیک میشود. شهریه ثابت تا انتهای تحصیل تغییری ندارد اما شهریه متغیر هر ساله افزایشی است.

همچنین در رشته و مقاطع مختلف شهریه ها متفاوت است و هر چه رشته تحصیلی واحد های عملی بیشتری داشته باشد و مقطع تحصیلی ای که در آن تحصیل میشود بالاتر باشد شهریه پرداختی به دانشگاه بیشتر میشود.

در ادامه شهریه دانشگاه شبانه در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ برای تمام گروه های آزمایشی و مقاطع تحصیلی را خدمتتان بیان میکنیم.

گروهحدود شهریه ( میلیون تومان )
فنی۲٫۷۰۰ تا ۳٫۳۰۰
علوم پایه۲٫۶۰۰ تا ۳٫۳۰۰
هنر۱٫۷۰۰ تا ۲٫۱۰۰
انسانی۲٫۲۰۰ تا ۲٫۷۰۰
علوم پزشکی
گروهحدود شهریه ( میلیون تومان )
فنی۳٫۰۰ تا ۳٫۱۰۰
علوم پایه۲٫۹۰۰ تا ۳٫۵۰۰
هنر۲٫۰۰ تا ۴٫۱۰۰
انسانی۲٫۸۰۰ تا ۳٫۱۰۰
علوم پزشکی
گروهحدود شهریه ( میلیون تومان )
فنی۳٫۲۰۰ تا ۴٫۰۰
علوم پایه۳٫۵۰۰ تا ۴٫۷۰۰
هنر۳٫۵۰۰ تا ۴٫۷۰۰
انسانی۳٫۲۰۰ تا ۴٫۵۰۰
علوم پزشکی
گروهحدود شهریه ( میلیون تومان )
فنی۵٫۵۰۰ تا ۶٫۷۰۰
علوم پایه۵٫۴۰۰ تا ۶٫۷۰۰
هنر۴٫۵۰۰ تا ۸٫۷۰۰
انسانی۵٫۲۰۰ تا ۶٫۳۰۰
علوم پزشکی
گروهحدود شهریه ( میلیون تومان )
فنی۱۳٫۵۰۰ تا ۱۹٫۰۰
علوم پایه۱۳٫۳۰۰ تا ۱۵٫۹۰۰
هنر۱۰٫۵۰۰ تا ۱۷٫۸۰۰
انسانی۱۱٫۵۰۰ تا ۱۴٫۷۰۰
علوم پزشکی

شرایط انصراف از دانشگاه شبانه

متاسفانه بعضی از دانشجویان به دلیل انتخاب رشته غلط وارد دانشگاه غیر دلخواه میشوند یا بعضی دیگر از دانشجویان در حین تحصیل تصمیم به کنکور مجدد میگیرند که در هر دو حالت برای تغییر رشته نیاز است از دانشگاه انصراف داده شود.

برای انصراف در هر مقطع تحصیلی که باشید قانون ثابتی وجود دارد و روال زیر باید طی شود.

👈 درخواست انصراف به آموزش دانشگاه

👈 تکمیل مدارک مربوط به انصراف

👈 پرداخت هزینه انصراف از دانشگاه

👈 نهایی شدن انصراف با صدور نامه و مهر دانشگاه

👈 هزینه انصراف از دانشگاه شبانه

تمامی دانشجویان نوبت دوم یا شبانه در تمام مقاطع تحصیلی کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی دارای یک قانون مشخص برای انصراف هستند.هر دانشجوی دانشگاه شبانه که بخواهد انصراف دهد باید هزینه انصراف پرداخت کند.

البته قانون پرداخت هزینه انصراف نه تنها در دانشگاه های دولتی روزانه و شبانه بلکه در دیگر دانشگاه ها هم وجود دارد و حتی برای انصراف از دانشگاه پیام نور یا دانشگاه آزاد بر اساس قوانین هزینه انصراف مصوب آن دانشگاه باید مبلغی پرداخت شود تا انصراف نهایی شود.

ملاک محاسبه هزینه انصراف از این دانشگاه در هر مقطع تحصیلی یعنی از کارشناسی تا دکتری به میزان یک و نیم ترم شهریه ثابت محاسبه میشود.مثلا اگر شخصی دانشجوی مقطع کارشناسی باشد و شهریه ثابت او ۲ میلیون تومان باشد با برای انصراف ۳ میلیون تومان پرداخت کند.

توجه

دانشجویانی که انصراف آن ها تایید نشود حق ادامه تحصیل در دانشگاه دیگر را ندارند.این موضوع بیشتر برای دانشجویان پسر اهمیت دارد که تا قبل از سربازی نمیتوانند به تعداد دلخواه انصراف دهند.

همچنین در نظر داشته باشید دانشجویان دوره شبانه یا نوبت دومی که قصد شرکت مجدد در کنکور سراسری را دارند لازم نیست مانند دانشجویان روزانه تا اسفند ماه انصراف دهند و در صورت پذیرش قطعی در دانشگاه فرصت دارند انصراف خود را ثبت کنند.

هشدار

تمامی دانشجویان پسری که دارای کارت پایان خدمت یا معافیت نیستند تنها یکبار فرصت دارند که انصراف دهند و دوباره ادامه تحصیل داشته باشند.انصراف دوم به منزله محرومیت از تحصیل است و قطعا اجازه ندارند وارد دانشگاه سوم شوند!

تماس با کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

برای تماس با مشاور کلیک کنید