تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات معرفی رشته آمار : مهر ماه ۱۴۰۳
در این مقاله سعی داریم به معرفی رشته آمار بپردازیم ، کارشناسی ارشد آمار ریاضی یکی از پر طرفدارترین و قدیمیترین گرایشهای ارشد آمار است. هدف از این رشته تربیت افرادی است که توانایی تجزیه و تحلیل نظری و کاربردی مسائل و مدلهای آماری احتمال را دارا باشند.
آمار ریاضی به لحاظ جامع بودن و در برگرفتن ویژگیهای گرایشهای دیگر آمار از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد. در این گرایش تحقیقات علمی مبتنی بر روشهای کاربردی در همه زمینهها و بدون هیچ محدودیتی قابل انجام است.
کنکور مشاور در این مقاله سعی دارد تمامی اطلاعات مربوط به ارشد آمار و ریاضی را برایتان شرح داده و شما را برای انتخاب این رشته کمک نماید.
فهرست مطالب
طول دوره و سرفصل های کارشناسی ارشد آمار و ریاضی
در دوران کارشناسی ارشد آمار بعنوان یکی از موارد مهم در معرفی رشته آمار باید سرفصل ها و حتی تعداد واحد های درسی که قرار است گذرانده شود توجه داشت که به اینصورت خواهد بود:
- تعداد کل واحد ۳۲ واحد
- دروس اصلی و تخصصی ۱۵ واحد
- دروس انتخابی ۹ واحد
- سمینار ۲ واحد
- پایان نامه ۶ واحد
سایر گرایش های کارشناسی ارشد آمار و ریاضی
- سایر گرایشهای ارشد آمار، رشته آمار اقتصادی اجتماعی میباشد.
- گرایشهای دکترای آمار، رشته آمار میباشد.
برای مشاوره کارشناسی ارشد و مشاوره تحصیلی دکتری با کنکور مشاور همراه باشید
آمار ریاضی یکی از گرایش های رشته آمار ( Statistics Mathematical )
یکی از شاخههای مهم در تئوری و نظریه آمار، آمار ریاضی میباشد. این بخش از علم آمار، با تکیه بر نظریه احتمال و ریاضیات، در مقابل روشهای تحلیلی و کار روی دادهها به حل مسائل و اثبات قضیههایی میپردازد که به مفاهیم ریاضیاتی آمار نزدیکتر هستند.
رشته آمار ریاضی بخشی از تئوری یا نظریه آمار، مربوط به جمع آوری داده است که شامل نظریه نمونه گیری و طرح آزمایشات تصادفی میباشد.
ولی قسمتی دیگری از نظریه آمار قبل از کاربردهای تکنیکهای آماری، نحوه ایجاد این روشها است که بیشتر ریشه در ریاضیات، به خصوص نظریه احتمال، نظریه اندازه، جبر خطی و معادلات دیفرانسیل دارد.
تمامی قضیهها و نامساویهایی آماری که بسیاری از مسائل مربوط به نظریه آمار مورد استفاده قرار میگیرند در بخش آمار ریاضی مورد بررسی و اثبات قرار میگیرند. برای مثال قضیه حد مرکزی و نامساویهای چبیشف و مارکف همگی نتایجی هستند که در حوزه مباحث مربوط به آمار ریاضی قرار دارند.
بعد از این که اطلاعات و دادهها جمعآوری شدند، عمل تحلیل آنها به کمک روشهای آمار ریاضی صورت میگیرد. معمولا این بخش از تحلیل دادهها را به دو قسمت تقسیم می کنند:
آمار توصیفی:
توصیف رفتار دادهها و محاسبه شاخصهای تمرکز و پراکندگی در این قسمت تجزیه و تحلیل میشود.
آمار استنباطی:
استخراج تحلیلها و نسبت دادن نتایج حاصل از نمونه به جامعه آماری مرتبط با آمار استنباطی است. مدل سازی و بررسی صحت و سازگاری مدل با دادهها در این بخش صورت میگیرد.
هر دو این قسمتها مرتبط با آمار ریاضی هستند. با توجه به این موضوع، میتواند آمار ریاضی را وابسته به شاخههای زیر در نظر گرفت:
- توزیعهای احتمالی
- استنباط و تحلیل آماری
- تحلیل رگرسیون
- روشهای ناپارامتری
آینده شغلی و بازار کار رشته آمار و گرایش آمار ریاضی
شما در حال مطالعه مطلب معرفی رشته آمار هستید ، در تمامی سازمانها و ادارات، اموری مرتبط با اعداد و ارقام وجود دارند که برای انجام آنها نیاز به کارشناسی متخصص آمار ریاضی میباشد.
اما از آن جا که در کشور ایران، علم آمار و کاربردهای آن به خوبی شناخته و معرفی نمیشود، درک توانایی آمارداد و افرادی که از این رشته فارغ التحصیل میشوند برای مسئولان این سازمانها ملموس نمیباشد.
از همین رو است که به جای آمار دانها از افرادی در سازمانهای خود بهره میبرند که تنها آشنایی مختصری با این علم داشته و یا فقط با اعداد و ارقام آشنا هستند.
قابل توجه است که علم آمار، هنوز به عنوان یک ابزار قوی در تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده نمیشود لذا فارغالتحصیلان این رشته در محیطهای کاری، از مهارتهای و دانشی که در دوران تحصیل فرا گرفتهاند، استفاده نمیکنند.
این در حالی است که بسیاری از برنامهریزیهای موشکافانه کشور را میتوان از طریق روشهای پیشرفته آمار انجام داد.
فرصتهای شغلی برای فارغ التحصیلان رشته آمار ریاضی در کشور ایران بسیار کم بوده و رو به کاهش نیز میباشد.
ولی در جهان به ویژه کشورهای صنعتی فرصتهای شغلی زیادی در زمینههای اقتصاد، جامعهشناسی، زیستشناسی، کشاورزی، پزشکی، فیزیک، شیمی، الکترونیک و عمران وجود دارد. تحصیلات تکمیلی در خارج یکی از آرزوهای دانشجویان کارشناسی امار در ایران است ، مشاوره تحصیلی در خارج یکی از خدماتی است که کنکور مشاور ارائه میدهد.
نکته
با توجه به مشاغل موجود در این رشته میتوان با کسب تخصص وارد زمینه های حساس و کمیاب شغلی شد و با تسلط روی نرم افزار ها درآمد خوبی بطور میانگین ۵۰ میلیون تومان در ماه داشت یا اینکه بطور همزمان از درآمد فعالیت پروژه ای و ثبات بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه برخوردار شد.
سازمان هایی که در این زمینه نیاز به کارشناسی ارشد آمار و ریاضی دارند عبارتند از:
- سازمان برنامه و بودجه
- مرکز آمار ایران
- بانک ها
- ادارات بیمه
- مراکز صنعتی و کارخانه ها
- واحدهای آماری وزارت خانه های مختلف
- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور
- تدریس علم آمار در دانشگاه ها و موسسات آموزشی
و …
برنامه درسی کارشناسی ارشد آمار ریاضی
کارشناسی ارشد دارای ۳ نیم سال تحصیلی است که در آن واحد های تئوری و سمینار گذرانده میشود و در پایان ترم سوم باید با تصویب پروپوزال وارد مراحل پایان نامه شد. در واقع ترم ۴ مخصوص پایان نامه است اما از نظر قانونی کارشناسی ارشد دارای ۶ ترم سنواتی است. نحوه ارائه واحد های درسی در ۳ نیم سال تحصیلی به اینصورت است:
نیم سال اول
عنوان درس تعداد واحد نوع
استنباط آماری ۱ ۴ الزامی
آنالیز ریاضی ۲ ۴ الزامی
درس اختیاری ۴ اختیاری
نیم سال دوم
عنوان درس تعداد واحد نوع
استنباط آماری ۲ ۴ الزامی
درس اختیاری ۴ اختیاری
احتمال ۳ ۴ الزامی
نیم سال سوم
عنوان درس تعداد واحد نوع
سمینار ۲ الزامی
پایان نامه ۶ الزامی
در پایان
معرفی رشته آمار از نظر درآمد و بازار کار و دروسی که قرار است در مقطع کارشناسی ارشد گذرانده شود مورد بررسی قرار گرفت. زمانی که با این دانش وارد پروسه انتخاب رشته شوید قطعا وضعیت بهتری بعد از پایان تحصیل از نظر درآمد و رضایت شغلی خواهید داشت بعلاوه اینکه در دوران تحصیل سختی نمیکشید.
پیشنهاد ما به شما : برای موفقیت در کنکور ارشد با مشاورین کنکور ارشد در ارتباط باشید