با گذشت سالیان متمادی و با پیشرفت جامعه جهانی همه روزه افراد زیادی تمایل به شرکت در کلاسهای علمی از جمله شرکت در کلاسهای دانشگاهی نشان میدهند.
امروزه فرصتهای مختلفی برای ورود به دانشگاه برای علاقهمندان کسب علم و دانش ایجاد شده است.
با توجه به گسترش صنایع مختلف، دانشگاهها در رشتههای مختلف پذیرش دانشجو انجام میدهند. یکی از رشتههای پرطرفدار در میان دانشآموزان از جمله دانشآموزان پسر رشته مکانیک است.
در ادامه همراه کنکور مشاور با یکی از راهکارهای ورود به دانشگاه با رشته مکانیک آشنا خواهید شد.
فهرست مطالب
رشته مهندسی مکانیک چیست؟
دانش آموزانی که در رشته ریاضی تحصیل کرده باشند، میتوانند در دانشگاه رشته مهندسی مکانیک را انتخاب کنند، در رشته مهندسی مکانیک مفاهیم علم فیزیک بررسی میشود.
یکی از تصورات غلط در رابطه با رشته مهندسی مکانیک این است که افراد فارغ تحصیل از این رشته به تعمیرات ماشین میپردازند، در حالی که این دیدگاه کاملا غلط است. دانشجویان رشته مهندسی مکانیک با تحصیل در دانشگاه میآموزند که اجزای مختلف ماشین را طراحی کنند.
رشته مهندسی مکانیک یک رشته کاملا پویا و دارای پشتوانه علمی و پیشرفته است، این علم اساسا بر پایه علم فیزیک پیش میرود و بیانگر مفاهیم این علم است.
دانشجویان علاقه مند به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک در مقطع لیسانس میتوانند گرایشهای مختلفی را انتخاب کنند، از جمله گرایش مکانیک در طراحی جامدات، گرایش مهندسی دریا، گرایش مکانیک در ساخت و تولید، گرایش مکانیک در حرارت و سیالات.
مطلب پیشنهادی به شما : دانشگاه های بدون کنکور
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک داشته باشند، لازم است که به برخی از تواناییهای خود دقت کنند. از جمله تواناییهای لازم برای شرکت در این رشته قوی بودن دروس ریاضی و فیزیک است.
با توجه به این که این رشته ارتباط تنگاتنگی با مقوله طراحی دارد، خلاقیت و داشتن توانایی ذهنی بالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دروس پر اهمیت در رشته مهندسی مکانیک شامل ریاضیات، فیزیک، دینامیک، ترمودینامیک، نقشه کشی صنعتی، استاتیک و سایر دروس وابسته به علوم فیزیک و ریاضی است.
کسانی که از رشته مهندسی مکانیک فارغ تحصیل میشوند، به هنگام ورود به بازار کار با مشکل چندانی مواجه نمیشوند، چرا که این رشته به علت پیشرفت گسترده صنعت از بازار کار بسیار خوبی برخوردار است.
قبولی بدون کنکور مهندسی مکانیک در دانشگاه
خوشبختانه در سالهای اخیر این امکان فراهم شده است که افراد بدون شرکت در کنکور سراسری وارد دانشگاه شوند. در این حالت آموزش عالی با اکتفا به سوابق تحصیلی دانشآموزان اقدام به پذیرش آنان در دانشگاههای سراسر کشور میکنند.
در چند سال اخیر تمام دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه سراسری، پیام نور، آزاد اسلامی و غیر انتفاعی بخش قابل توجهی از ظرفیت خود را به ورودیهای بدون کنکور اختصاص دادهاند.
ملاک اصلی برای انتخاب رشته و ورود به دانشگاه بدون شرکت در کنکور سراسری معدل و نمرات پایه متوسطه دوم است.
مطلب پیشنهادی به شما : رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد
برای ثبت نام در دانشگاه بدون شرکت در کنکور کافی است که پیگیر اخبار سازمان سنجش باشید و در موعد مقرر با مراجعه به دانشگاه مورد نظر خود مقدمات ثبت نام در دانشگاه را انجام دهید.
هر ساله سازمان سنجش لیستی از رشتههای بدون کنکور و دانشگاههای مختلف ارائه میدهد، متقاضیان میتوانند با تهیه این لیست رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.
قبولی بدون کنکور در رشته مکانیک
هر ساله متقاضیان میتوانند در دانشگاههای مختلف در رشته مهندسی مکانیک بدون شرکت در کنکور سراسری ثبت نام کنند.
برای انتخاب رشته مهندسی مکانیک کافی است مدارک مورد نیاز دانشگاه مد نظر خود را آماده کنید و در موعد مقرر با مراجعه به دانشگاه ثبت نام خود را تکمیل کنید.
شرط اصلی برای ورود به دانشگاه در رشته مهندسی مکانیک بدون شرکت در کنکور سراسری احتساب معدل و نمرات است.
دانشگاههای سراسری بخشی از ظرفیت خود را به رشتههای بدون کنکور اختصاص میدهند و در دو بخش روزانه و شبانه پذیرش دانشجو انجام میدهند.
لازم به ذکر است دانشجویان شبانه باید شهریه پرداخت کنند. دانشگاههای آزاد اسلامی، پیام نور و غیرانتفاعی نیز در رشته مهندسی مکانیک بدون کنکور پذیرش دانشجو انجام میدهند، شرط تحصیل این دانشجویان در دانشگاههای مذکور پرداخت شهریه و معدل است.
دانشجویان برای ثبت نام در دانشگاه در رشتههای بدون کنکور میتوانند در دو نوبت از سال یعنی اواخر شهریور و اوایل بهمن اقدام کنند. با مراجعه به دانشگاه و ارائه مدارک لازم و دارا بودن شرط معدل و سوابق تحصیلی دانشگاه مذکور اقدامات لازم را انجام دهید.