مشاور کنکور ارشد روانشناسی با توجه به حجم بالای تقاضا برای این گرایش بسیار حایز اهمیت است. رشته روانشناسی برای افرادی که به دنبال پاسخ به سوالات بنیادی در مورد چرایی و چگونگی رفتار و احساسات آدمی هستند، مناسب است.
رفتار انسان پویایی بسیاری دارد و با هر پدیده اجتماعی، دستخوش تغییر میشود. بنابراین تحصیل در این رشته مستلزم مطالعه و کسب تجربه مداوم است.
روانشناسی در بهبود زندگی فردی و اجتماعی کارکرد قابل توجهی دارد و نمود آن در کلیه جنبههای زندگی مشهود خواهد بود.
یک روانشناس باید قبل از هر چیز، مهارتهای فردی خود را بشناسد و رویارویی با مشکلات، خوب شنیدن، برقراری ارتباط موثر، هوش هیجانی، رازداری و صداقت در عملکرد را در خود تثبیت کند.
روانشناس باید صبور باشد و مهارتهای شنوایی موثر را تقویت کند. به نوعی که بتواند قبل از سخن گفتن، در جریان گفتگو به عمق کلام مراجع پی ببرد. قدرت درک، تجزیه و تحلیل، حل مسئله، خلاقیت و توجه به جزییات به موفقیت روانشناس در تشخیص و درمان کمک خواهند کرد.
روانشناسی مطالعه علمی رفتار و فرآیندهای ذهنی تعرفی میشود و خاستگاه تاریخی رشته روانشناسی در دیدگاههای فیلسوفان یونان باستان مانند مشهورترین آنها سقراط، افلاطون و ارسطو، است.
از منظر مشاور کنکور ارشد روانشناسی کدام دروس دوره دبیرستان در رشته روانشناسی بیشتر کاربرد دارند؟
از دروس دبیرستان و بین دو دسته مباحث عمومی و اختصاصی، منابع زیر اهمیت بیشتری دارند:
- مباحث دروس عمومی: فارسی، نگارش، علوم و فنون ادبی در کمک به درک عمیق از کتب، مقالات، مطالب و مطالعات کمک میکنند. یک روانشناس خوب باید توانایی نگارشی و گفتاری بالایی داشته باشد.
- مباحث دروس تخصصی: جامعهشناسی، منطق، فلسفه، روانشناسی، مطالعات فرهنگی، مدیریت خانواده و سبک زندگی که به آشنایی دانشآموزان با مباحث بنیادین رشته روانشناسی کمک خواهند کرد.
فهرست مطالب
گرایش های رشته روانشناسی برای ادامه تحصیل چه هستند؟
رشته روانشناسی گرایشهای متعددی دارد که هریک بر حل مشکلات خاص یا بر جامعه خاصی از افراد تمرکز دارند. در ادامه این گرایشها را توضیح دادهایم:
روانشناسی عمومی
رشته روانشناسی عمومی با هدف تربیت و تقویت مهارتهای لازم در آموزش و پژوهش شکل گرفته است و در این شاخه از روانشناسی عمومی به موارد زیر پرداخته میشود:
- شناخت مسائل روانشناسی
- چگونگی علل رفتار انسان
- چگونگی استفاده از روانشناسی در امر آموزش و پرورش
- شناخت کودکان استثنایی
- کاربرد روانشناسی در مسائل روانی و حرکتی
بازار کار رشته روانشناسی به چه صورت است؟
یک روانشناس، بعد از فارغالتحصیلی از مقطع کارشناسی میتواند در مراکز دولتی مانند نیروی انتظامی، کانون اصلاح تربیت، بهزیستی، شهرداری، آموزش و پرورش به عنوان معلم و یا مشاور مدرسه، در مهد کودک به عنوان مربی مهد فعالیت داشته باشد.
همچنین در کلینیکهای درمان اعتیاد به عنوان روانشناس و در مراکز مشاوره به کارهای درمانی بپردازد یا با دریافت مجوز از بهزیستی، اقدام به تاسیس مهد کودک و سرای سالمندان نماید.
امکان ادامه تحصیل در ارشد روانشناسی در داخل ایران چگونه است؟
روانشناسی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ایران و در دانشگاههای دولتی، آزاد و غیرانتفاعی، با برگزاری کنکور یا بر اساس سوابق تحصیلی (پذیرش بدون کنکور) دانشجو میپذیرد.
کنکور مقاطع ارشد و دکتری، در گرایشهای مختلف توسط هر دو وزارت بهداشت و وزارت علوم برگزار میشود و منابع آنها تا حدودی با یکدیگر متفاوت است.