تاریخ آخرین بروز رسانی اطلاعات شهریه دانشگاه آزاد پزشکی : دی ماه ۱۴۰۳
یکی از مهم ترین معیار هایی که برای انتخاب رشته و ادامه تحصیل باید در نظر گرفته شود شهریه و هزینه های تحصیلی است این موضوع در خصوص رشته پزشکی که مدت تحصیل آن زیاد زیاد است و هزینه های جانبی زیادی دارد بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد به همین دلیل تصمیم گرفتیم شهریه دانشگاه آزاد پزشکی را مورد بررسی قرار دهیم تا با اطلاعات کافی انتخاب رشته کنید و در اواسط تحصیل همچون بسیاری از داوطلبان که انتخابی احساسی کرده اند دچار مشکل نشوید!
مرکز تخصصی مشاوره کنکور تجربی در تهران، کنکور مشاور.
فهرست مطالب
نحوه پذیرش در پزشکی دانشگاه آزاد
بر اساس روال جدید کسانی که بخواهند وارد رشته پزشکی دانشگاه آزاد شوند دیگر انتخاب رشته مجزایی برای دانشگاه آزاد انجام نخواهند داد و لازم است کد رشته های دانشگاه آزاد را در کنار کد رشته های دانشگاه های دولتی و پردیس وارد سامانه کنند.
در واقع بر خلاف گذشته که انتخاب رشته سراسری و آزاد مجزا انجام میشد دیگر برای رشته های پزشکی چنین موضوعی وجود ندارد و متقاضیان رشته های پزشکی باید در ۱۵۰ اولویت انتخاب رشته سراسری کد رشته های دانشگاه های علوم پزشکی آزاد که تعداد زیادی هم ندارد را وارد کنند.
برای قبولی روال در نظر گرفتن رتبه و نمره نهایی است که با نسب مشخصی تعیین شده است و در نهایت همانطور که باید اولویت بندی مشخصی بین دانشگاه های دولتی و پردیس کرد این کار را برای واحد های ارائه شده دانشگاه آزاد نیز باید عملی کرد.
توجه
بعضی از واحد های دانشگاه آزاد مانند علوم پزشکی واحد تهران از دانشگاه های دولتی شهرستان ها تقاضای بیشتری دارد و جدا از موضوع شهریه دانشگاه آزاد پزشکی باید میزان علاقه مندی را در اولویت بندی انتخاب رشته رعایت کنید.
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی به چه صورت است ؟
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی بر پایه شهریه ثابت و متغیر برنامه ریزی میشود . شهریه ثابت تا پایان تحصیل تغییری نخواهد کرد اما شهریه متغیر بطور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد افزایش دارد و بر اساس واحد های عملی و نظری میزان آن تعیین میشود.
شهریه پزشکی عمومی دانشگاه آزاد در سال جاری در واحد های علوم پزشکی بین ۴۵ تا ۵۵ میلیون تومان برای هر ترم میباشد که با توجه به واحد دانشگاهی متفاوت است.
همچنین شهریه پزشکی برای رشته داروسازی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان برآورد میشود که باید برای هر ترم و قبل از انتخاب واحد پرداخت شود.
برای دکتری حرفهای دامپزشکی نیز شهریه حدود ۴۰ میلیون تومان برای هر ترم تخمین زده میشود و در سال های بعد بدون شک افزایش پیدا خواهد کرد.
شهریه پزشکی دانشگاه آزاد برای رشته دندان پزشکی که طرفداران زیادی هم دارد به دلیل نیاز به تجهیزات و تعداد واحد های عملی زیاد بیش از ۵۰ میلیون تومان برای هر ترم تحصیلی است.
اگر بخواهید در مقطع کاردانی رشته های گروه پزشکی تحصیل کنید، برای رشتههایی مانند دامپزشکی، بهداشت عمومی و رشتههای این چنینی بین۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان بایستی هزینه کنید. این مبلغ برای هر ترم در نظر گرفته میشود.
مقاله مفید دیگر: رشته های دانشگاه امیر کبیر
داوطلبان مقطع کارشناسی نیز میبایست برای رشتههایی مانند پرستاری، مامایی و اتاق عمل و امثال این ها حدود ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان برای هر ترم هزینه کنند.
شهریه مقطع کارشناسی ارشد رشته های علوم پزشکی حداقل از ۳۵ میلیون تومان برای هر ترم در نظر گرفته شده است که با توجه به رشته تحصیلی متفاوت است.
شهریه پزشکی ظرفیت مازاد و پردیس خودگردان
داوطلبان رشتههای پزشکی برای دورههای پردیس خودگردان فقط میبایست از طریق کنکور سراسری موفق به اخذ پذیرش شوند. آنچه که بر اساس بخشنامههای مشخص شده از سوی هیئت امنای دانشگاهها صورت گرفته است، برای پذیرش ۱۴۰۴مبلغ شهریه با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی روبرو خواهد بود.
از آنجایی که هزینه شهریه برای دانشگاه پردیس خودگران نسبتاً بالاست، توصیه میشود که داوطلبان قبل از تکمیل فرم انتخاب رشته و ثبت نام، حتماً از میزان شهریه مورد نظر آگاهی کافی به دست آورند تا در طول تحصیل و در واقع میانه تحصیل به دلیل شهریه زیاد دچار مشکلاتی همچون ترک تحصیل نشوند!
مطلب مفید دیگر: وام دانشجویی دانشگاه آزاد
شهریه رشته پزشکی پردیس ها حداقل از ۵۰ میلیون تومان برای هر ترم شروع میشود و با توجه به نوع دانشگاه متفاوت است مثلا پردیس دانشگاه تهران میتواند شهریه بیشتری نسبت به پردیس دیگر دانشگاه ها بگیرد.
شهریه رشته داورسازی و دندان پزشکی هم در دانشگاه های پردیس کم نیست و بطور میانگین در حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان برای هر ترم است پس سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تومان باید شهریه پرداخت شود.
مبلغ شهریه برای رشتههایی مانند پرستاری، مامایی و هوش بری در مقطع کارشناسی و در حالت پردیس خودگردان بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان بر اساس رشته می باشد.
ظرفیت مازاد همان نوعی پذیرش در دانشگاه های دولتی است و شهریه پزشکی ظرفیت مازاد که محل برگزاری کلاس ها همان دانشگاه های دولتی است برای رشته های پزشکی بیش از ۳۰ میلیون تومان در هر ترم و برای رشته های پیراپزشکی بیش از ۲۰ میلیون تومان برای هر ترم است.
نکته
شهریه پزشکی ظرفیت مازاد کمتر از شهریه پزشکی دانشگاه آزاد است و در ادامه شهریه دانشگاه آزاد پزشکی هم کمتر از پردیس های خود گردان میباشد.
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی واحد خود گردان
در دانشگاه آزاد هم واحد خودگردان وجود دارد در واقع میتوان واحد های خود گردان را متناسب سازی با واحد های پردیس در دانشگاه های دولتی کرد در نتیجه شهریه پزشکی دانشگاه آزاد در واحد های خود گردان قطعا بیشتر از حالت عادی است.
بطور حدودی هزینه رشته های پزشکی در حالت خود گردان بیش از ۶۰ میلیون تومان برای هر ترم است و در خصوص رشته های کارشناسی بیش از ۳۵ میلیون تومان و برای مقطع کارشناسی ارشد بیش از ۴۵ میلیون تومان برای هر ترم و رشته های زیر شاخه علوم پزشکی میباشد.
توجه
در زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد باید به تمامی عناوین دانشگاه ها و توضیحات دفترچه انتخاب رشته توجه کنید در غیر اینصورت فرصت های زیادی را از دست خواهید داد.
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی بیشتر است یا پردیس خودگردان دانشگاههای دولتی؟
تا همین چند سال پیش میشد اینطور گفت که شهریه دانشگاه آزاد پزشکی تقریبا نصف شهریه تحصیل پزشکی در دانشگاه های پردیس بود اما با افزایش تورم و رشد شدید شهریه ها دیگر اینطور نیست و اختلاف شهریه ها چشمگیر نمیباشد.
اگر بخواهیم دید شما را بازتر کنیم باید بگوییم شهریه پردیس ها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر از دانشگاه آزاد است که با توجه به رشد شهریه ها به بیش از ۵۰ میلیون تومان برای هر ترم شاید سالانه بیش از ۱۰ میلیون تومان اختلاف نداشته باشد
مطلب مفید دیگر: پردیس خودگردان
آيا با وجود این هزینه تحصیل در پزشکی دانشگاه آزاد ارزش دارد؟
اگر کسی برای حداقل ۷ سال تحصیل پزشکی با احتساب تورم ۲۰ درصدی و افزایش شهریه تا در این حدود مشکلی با پرداخت حداقل ۱٫۵ میلیارد تومان در کنار حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه های جانبی تحصیل نداشته باشد قطعا ورود به این رشته ارزش دارد.
بعلاوه اینکه تحصیل در رشته پزشکی باعث ارتقای جایگاه اجتماعی میشود و بازار کار امنی دارد و داوطلب پر تلاش و سخت کوش میتواند حداکثر ۲ ساله این هزینه را برگرداند در نتیجه با داشتن شرایط گفته شده به هر نحوی شده وارد رشته پزشکی شوید.
نحوه پرداخت شهریه دانشگاه آزاد پزشکی
برای پرداخت شهریه پزشکی دانشگاه آزاد باید از پرتال رسمی این دانشگاه یعنی آموزشیار اقدام کرد . تمامی دانشجویان میتوانند از قسمت دانشجویان با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد پرتال شخصی شوند و بعد از قسمت انتخاب واحد اقدام کنند.
مقالات مرتبط : شهریه دانشگاه آزاد
در نظر داشته باشید قبل از انجام انتخاب واحد باید از قسمت درخواست ها ثبت درخواست کنید و بعد از آن شهریه ثابت را بصورت اینتنرتی از طریق درگاه بانکی پرداخت کنید.
با پرداخت شهریه ثابت اجازه انتخاب واحد به شما داده میشود در نهایت با توجه به تعداد واحد های عملی و نظری شهریه نهایی محاسبه میشود که تا زمان صدور کارت امتحانات میتوانید پرداخت نکنید.
توجه
درخواست تخفیف یا تسهیلات دانشجویی باید قبل از این زمان صورت گیرد که معمولا در اعلام عمومی و تابستان خواهد بود.
شهریه دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران
شهریه دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران در رشته های مختلف متفاوت است در واقع رشته تحصیلی و مقطع آن در میزان شهریه تاثیر گذار است که بصورت حدودی بر این اساس میباشد.
- رشته های پزشکی مقطع دکتری بیش از ۵۰ میلیون تومان برای هر ترم
- رشته های پیراپزشکی مقطع کارشناسی بیش از ۲۵ میلیون تومان برای هر ترم
- رشته های پیراپزشکی مقطع کارشناسی ارشد بیش از ۳۵ میلیون تومان برای هر ترم
- رشته های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته بیش از ۲۰ میلیون تومان برای هر ترم
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی بدون کنکور
در حالت کاملا غیر عمومی یعنی از طریق داشتن مدال المپیاد میشود بدون کنکور وارد رشته پزشکی دانشگاه آزاد شد که میزان شهریه پرداختی برای دانشجویان بدون کنکور و با کنکور کاملا یکسان خواهد بود و هیچ تفاوتی ندارد.
در نتیجه پزشکی بدون کنکور دانشگاه آزاد در حالت عمومی و آزادانه وجود ندارد اما اگر کسی از طریق روش های قانونی وارد این رشته شد تفاوتی بین شهریه آن با کسانی که از طریق کنکور وارد پزشکی شده اند ندارد.
مطلب مفید دیگر: بهترین دانشگاه مهندسی پزشکی
وام دانشجویی دانشگاه آزاد
با توجه به شهریه پزشکی دانشگاه آزاد که نسبتا زیاد است این دانشگاه تسهیلاتی بلند مدت با کارمزد پایین به دانشجویان اختصاص میدهد. وام های دانشجویی صرفا وام شهریه است و بصورت پرداخت نقدی به دانشجو نمیباشد.
بعد از دریافت وام این اجازه به دانشجویان داده میشود که تا ۲ سال بعد از فارغ التحصیلی آن را بصورت قسط بندی پرداخت کنند تا بعد از پایان پرداخت وام مجوز دریافت مدرک تحصیلی را داشته باشند بدیهی است در صورت عدم تسویه حساب نهایی مدرک یا پروانه پزشکی صادر نخواهد شد.
نکته
ارائه ضامن کسر از حقوق در بیش از یک درخواست الزامی است و با تکمیل مدارک مبلغ وام شهریه در حساب کاربری دانشجو قرار میگیرد.
از جمله شرایط دریافت وام میتوان به عدم اشتغال دانشجو و عدم استفاده از بورسیه تحصیلی اشاره کرد. از دیگر شرایط دریافت وام، عدم مشروط شدن دانشجو در دو ترم قبلی است. گفتنی است که معدل در نیمسالهای اول و دوم نیز برای دریافت وام حائز اهمیت است.
در پایان در مورد شهریه دانشگاه آزاد پزشکی بدانید که…
شهریه دانشگاه آزاد پزشکی را با دقت تمام و تمامی حالات مورد بررسی قرار دادیم و حتی در خصوص شهریه پزشکی پردیس ها و ظرفیت های مازاد دانشگاه های دولتی هم صحبت کردیم تا بتوانید این موضوع مهم را در زمان انتخاب رشته معیار قرار دهید و در نهایت انتخاب بهتری داشته باشید. در صورتی که همچنان سوالاتی ذهنتان را درگیر کرده است با مشاوره کنکور تماس بگیرید