همه ی ما می دانیم که کنکور یکی از چالش برانگیز ترین اتفاق در زندگی خیلی از افراد است . از آن جایی که شغل آینده و محل زندگی افراد در کنکور مشخص می شود پس به هیچ عنوان نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. امروز قرار است که در رابطه با تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور با یک دیگر صحبت کنیم.
خب تصور کنید که فرد جوانی در سن حدود ۱۸ تا ۲۰ سال که تا به امروز بدون خانواده جایی نرفته و از آن ها دور نشده است قرار است چند سال از آن ها دور باشد. این دوری از خانواده و مشکلات مستقل شدن در کنار سختی رفت و آمد از جمله سختی هایی هستند که ذهن فرد و هم چنین خانواده ی آن را به خود مشغول می کند.
مشکلات و معیشت فرد نیز وجود دارد از این رو مسئولین تصمیم به بومی گزینی گرفتند باید خدمتتان عرض کنیم که تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور خیلی بالا است اگر مایل هستید بیش تر در این باره بدانید با کنکور مشاور همراه باشید.
فهرست مطالب
حواستان به سهمیه ها باشد
همان قدر که دوران کنکور مهم و حیاتی است انتخاب رشته نیز مهم است چه بسا اهمیت بیش تری دارد . اگر دفترچه ی انتخاب رشته را مطالعه کرده باشید متوجه شده اید که هر کدی که در دفترچه کنکور وجود دارد یک ظرفیت مشخصی دارد و مواردی مثل بومی گزینی و سهمیه مناطق در این مورد خیلی تاثیر گذار هستند.
شایان ذکر است که بومی گزینی بر اساس استان ، ناحیه ، قطبی و گزینشی است و فرد بر اساس این موارد در دانشگاه قبول می شود. باید خدمتتان عرض کنیم که رشته هایی که داخل دانشگاه هستند به متخصص بومی نیاز دارند رشته های فرهنگیان مثال خوبی برای این توضیح هستند. آن وقت است که اهمیت این بومی گزینی مشخص می شود.
تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته چگونه است
خیلی از داوطلب ها از ما سوال می پرسند که این بومی گزینی چگونه و بر چه اساسی انجام می شود. چنان چه در نظام قدیم تحصیل کرده باشید و سه سال آخر دبیرستان و یا هنرستان را در یک استان خوانده باشید و یا در نظام جدید نیز سال دوم و سوم دبیرستان را در یک استان خوانده باشید بومی آن استان به حساب می آید.
خیلی از دانش آموز ها به خاطر شرایط کاری خانواده ی خود مجبور هستند که هر سال در یک شهر ساکن باشند در چنین مواردی که استان در سه سال دبیرستان یکی نباشد محل تولد به عنوان استان بومی حساب می شود. در بخش بعد به تاثیر بومی گزینی در هر دانشگاه می پردازیم.
چه دانشگاهی مد نظر شما است
لازم به ذکر است که دانشگاه های روزانه که امکانات خیلی خوبی دارند این بومی گزینی ها به صورت ناحیه ای، استانی ، قطبی و کشوری است. اما دانشگاه های دیگر مثل دانشگاه های شبانه بومی استانی هستند. دیگر دانشگاه ها مثل دانشگاه های غیر دولتی و غیر انتفاعی بر اساس بومی ناحیه ای هستند.
اما دانشگاه هایی هم چون دانشگاه مجازی و پردیس خود گردان کشوری هستند و شامل بومی گزینی نمی شوند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیش تر در باره تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور مقاله های دیگری را مطالعه کنید و یا این که از مشاوره کنکور خود در این رابطه بپرسید آن ها به صورت مفصل تر شما را در این زمینه راهنمایی می کنند. بعد از انجام مشورت ها به طور منظم و دقیق مطالعه ی خود را انجام بدهید تا ان شاءالله بهترین نتیجه را کسب کنید.