کارشناسی ارشد طراحی صنعتی رشته ایست که در آن طراحی صنعتی ویژگیهای کمی و کیفی یک کالا را به منظور تولید صنعتی آن تعیین کرده و راهی است برای رسیدن به کالایی مطلوب از نظر کارکرد، ظاهر، مد رایج جامعه و متناسب با سلیقه و تنوع طلبی مشتری.
با توجه به تغییرات سریعی که روشها و سبکهای زندگی انسان رخ میدهد. نوع کالاهای مورد استفاده یا روش و نوع کاربرد آنها نیز تغییر میکند.
طراحی صنعتی حوزهای است که سعی دارد همگام با این تغییرات، کالاها و روشهای جدیدی ارائه دهد.
اگر مایل به ادامه تحصیل در رشته طراحی صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد هستید میتوانید از مشاوران شرکت کنکور مشاور کمک گرفته و قبولی خود را تضمین نمایید. همچنین تمامی اطلاعات لازم در خصوص ارشد طراحی صنعتی را در این مقاله بخوانید.
پیشنهاد ما : ارشد مهندسی نقشه برداری
طراحی صنعتی به عنوان یک رشته و شغل، آمیختهای است از علم و هنر. هر یک از دو رکن علم و هنر آن چنان جایگاه محکم و استواری در پیکره طراحی صنعتی دارند که با حذف هرکدام، روند طراحی صنعتی به سر انجام نرسیده و نهایتا کار یا به سمت صنعت صرف منحرف می شود یا به سوی فقط هنر.
فهرست مطالب
زمینه هایی که یک طراح صنعتی در آن ها می تواند فعالیت داشته باشد
طراحی محصول:
شامل لوازم خانگی، مبلمان اداری و خانگی، وسایل صوتی و تصویری، موبایل، ماشینهای اداری، نوشت افزارها، اسباب بازیها، پوشاک و غیره.
طراحی دکوراسیون:
شامل طراحیهای دکوراسیون خانگی، دکوراسیون فروشگاهها، دکوراسیون مراکز تجاری و مغازهها و غیره .
طراحی محیطی:
فضا، مبلمان و چیدمان شهری و کلیه فضاهای زیر مجموعه آن نظیر پارکها، نمایشگاهها، مراکز خرید، ایستگاههای اتوبوس و تاکسی و کلیه محیطهای عمومی، تاسیسات ترافیکی، تبلیغات شهری، فضای سبز، زیبا سازی شهری و غیره.
طراحی خودرو:
طراحی بدنه و نمای داخلی خودرو و سایر وسایل نقلیه.
طراحی بسته بندی:
طراحی بسته بندی کالاهای مصرفی و محصولات مختلف زندگی.
طراحی اصلاحی:
اصلاح خصوصیات عملکردی یا فرمی یک محصول به منظور بهبود کارایی آن.
طراحی هویت:
به دلیل تواناییهای طراحان صنعتی در ایده پردازی، فارغ التحصیلان این رشته بعضا به عنوان مشاور در شرکتهای بزرگ و کوچک ظاهر میشوند. طراحی هویت سازمانی (برند) برای مجموعههای صنعتی نیز از تواناییهای برخی از فارغ التحصیلان رشته طراحی صنعتی میباشد.
وظیفه رشته طراحی صنعتی
طراح صنعتی با توجه به علم و هنر طراحی، محصول، محیط و یا روشی را برای مخاطب خلق میکند که خواستههای تعریف شده او را در جهت حصول به هدف معینی ( مثلا کسب امنیت، آرامش، سهولت استفاده، قیمت ارزان، آرامش و یا حتی لذت ) مهیا سازد.
طراحان صنعتی آشتی دهندگانصنعت، هنر و اقتصاد هستند و در تمام کارخانجات و خطوط تولید در دنیا در راس هرم مدیریت تولید و محصولات قرار دارند.
آنچه در کارشناسی ارشد طراحی صنعتی می خوانید:
آنچه در دوره کارشناسی ارشد طراحی صنعتی به شکل تخصصیتر به آن اهمیت داده شده است، مباحث تئوری تخصصی در زمینه طراحی صنعتی میباشد. موضوعات اقتصادی و اجتماعی، جامعه شناسی صنعتی، علوم و فنون جدید و روشهای طراحی صنعتی در دنیای امروز از جمله این مباحث هستند.
علاقه مندان رشته کارشناسی ارشد طراحی صنعتی باید پس از قبولی در آزمون کتبی کنور سراسری ارشد، در آزمون عملی این رشته نیز شرکت کرده و در آن قبول شوند. البته قبل از آن باید از مشاور تحصیل کارشناسی ارشد بهره ببرند
گرایش های رشته طراحی صنعتی
زیر گروه اصلاحی طراحی صنعتی
زیر گروه طراحی بسته بندی در رشته طراحی صنعتی
زیر گروه طراحی خودرو در طراحی صنعتی
زیر گروه طراحی محیطی در طراحی صنعتی
زیر گروه طراحی دکوراسیون در رشته طراحی صنعتی
زیر گروه طراحی محصول در رشته طراحی صنعتی
سرفصل های و ضرایب دروس گرایش مختلف کنکور کارشناسی ارشد رشته طراحی صنعتی
زبان عمومی و تخصصی انگلیسی
مبانی نظری طراحی صنعتی ( مبانی طراحی صنعتی، مبانی هنرهای تجسمی، مهندسی فاکتورهای انسانی، مباحث پروژههای طراحی صنعتی، ارزیابی و اقتصاد مدیریت تولیدات صنعتی، جامعه شناسی صنعتی )
تاریخ هنر و طراحی صنعتی ایران و جهان ( آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخ طراحی صنعتی، هنر و طرح اشیا در تمدن اسلامی )
مواد، ساخت و تولید ( مدل سازی، مواد و روشهای ساخت، طراحی فنی، فیزیک و هندسه )
پروژه عملی طراحی صنعتی
سرفصل ها و دروس کارشناسی ارشد طراحی صنعتی و تعداد واحد ها
تعداد واحدها ۳۸ واحد
دروس اصلی و تخصصی ۳۰ واحد
دروس انتخابی ۲ واحد
پایان نامه ۶ واحد
بازار کار و آینده شغلی در رشته طراحی صنعتی
یکی از موضوعاتی که قبل از هرگونه اقدامی برای انتخاب طراحی صنعتی باید به آن توجه کرد در رابطه با آینده شغلی رشته طراحی صنعتی و وضعیت درآمد رشته طراحی صنعتی است.
در رابطه با آینده شغلی رشته طراحی صنعتی در ایران باید خدمتتان عرض کنیم که اوضاع درآمد رشته طراحی صنعتی در ایران چندان مناسب نیست و نمیتوان به داشتن درآمدی بالا از طریق کار در آن امیدوار بود.
علت مناسب نبودن درآمد رشته طراحی صنعتی در ایران نیز میتواند عدم سرمایه گذاری سرمایه گذاران مختلف برای ایدهها و طرحهای جدید و نوین افراد متخصص در این زمینه باشد.
از این رو آینده شغلی فوق العادهای برای این رشته وجود ندارد.
بازار کار و آینده شغلی رشته کارشناسی ارشد طراحی صنعتی در قالب مشاغل مرتبط با این رشته معرفی شده اند. مانند:
طراحی صنعتی خودروسازی
طراحی صنعتی لوازمخانگی
طراحی صنعتی راهآهن
طراحی مبلمان شهری
استاد دانشگاه
پژوهشگر
برای مشاوره اینده شغلی و انتخاب شغل مناسب میتوانید با موسسه کنکور مشاور در ارتباط باشید.