
برنامه ریزی کنکور
برنامه ریزی کنکور چگونه انجام میگیرد؟
برنامهریزی کنکور یکی از مهمترین عوامل موفقیت در کنکور است. موضوع برنامهریزی نتنها یک امر مهم در کنکور برای داوطلب بلکه یکی از مؤلفه مهم موفقیت در زندگی محسوب میشود. برنامه در واقع راهنمای درست شما برای رسیدن به هدفتان است، حال این هدف ممکن است تحصیل باشد، قبولی در یک دانشگاه معتبر و…باشد.
باید در نظر داشته باشید که برنامهریزی برای کنکور به همین راحتیها هم نیست بلکه برای رسیدن به هدف مورد نظر باید یکسری اصول و قواعد خاصی را رعایت کرد. توجه داشته باشید که اگر این اصول در ریختن برنامه درسی رعایت نشوند قطعاً شما بازدهی لازمه را نخواهید داشت و شما به مقصد نخواهید رسید. برنامه شما اگر غیر واقع بینانه و غیرحرفهای باشد حتی اجرا هم نخواهد شد و انتظار موفقیت اشتباه و دور از امکان به نظر میرسد.
برای اینکه شروع کنید به برنامهریزی ابتدا باید شناخت کافی از خود و توانمندیهایتان داشته باشید و نقاط ضعف و قوت خود را در درس خواندن شناسایی کنید. باید بدانید شما توانایی روزی چند ساعت مطالعه را دارید، سایر برنامههای روزانه خود را به غیر درس خواندن بدانید و ثبت کرده باشید دانستن این مباحث باعث میشود تا بتوانید شروع به نوشتن یک برنامه صحیح و هدفمند کنید. حتی پیشنهاد ما به شما دانستن حدودی مدتزمانی هست که برای کارهای غیر درس خواندن انجام میدهید. این روند باعث میشود بدانید که دقیقا در چه زمانی مشغول چه کاری هستید تا مختص به خود کارها را کنار هم بچینید و جلو ببرید بدون اینکه از کارهای اصلی روزانه خود جا بمانید. برنامه ریزی شما مراحلی روزانه ، هفتگی و ماهانه دارد. بر اساس یک زمان بندی یک ماه شما یکسری مباحث را آماده مطالعه کنید و بر اساس آن روزانه و هفتگی برنامه تعیینشده را جلو ببرید. در ادامه این مبحث با ما همراه شوید تا ویژگی یک برنامه ریزی خوب را به شما متذکر شویم.
ویژگیهای یک برنامهریزی کنکور اصولی و صحیح
1-برنامهریزی باید مختص به شما باشد
از آنجایی که هدف و شرایط فردی هرکس مختص به خودش هست بنابراین باید برنامه خود را بر اساس ویژگیها و شرایط فرد خود بسنجید.
2-برنامهریزی شما باید منعطف باشد
برنامه شما باید منعطف باشد تا با یک اتفاق ناگهانی در یک روز کل برنامه شما به هم نریزید. در نظر داشته باشید که برنامه شما برخی اتفاقات را پیشبینی کرده وتوان اضافه کردن برنامهای را در صورت نیاز داشته باشید. حتماً در برنامهتان ساعات و روزهایی رو برای جبران ساعتهایی که در اثر موارد غیر قابل پیش بینی از دست دادهاید را در نظر بگیرد.
3-امکان به انجام رساندن داشته باشد
برنامه را بهگونهای نچینید که توان انجام آن را تا به آخر نداشته باشید حتماً برای مطالعه از ساعتها یکم شروع کنید و روزانه 1 ساعت به آن بیفزاید منتهی روزهای اول برای اینکه فعلاً به برنامه عادت کنید با یک زمان مشخص و کم جلو بروید. برنامه ریزی های فشرده و غیر قابل اجرا نتنها اجرا نمیشوند بلکه انگیزه شما را هم برای ادامه آن از بین خواهند برد. همانطور که میدانید سنگ بزرگ نشانه نزدن است شما باید شما باید قدم به قدم ساعت مطالعه خودتان را جلو ببرید.
4-سعی کنید برنامه ریزی متنوعی داشته باشید
در طول یک روز درسی برنامه را مختص به مطالعه یک درس خاص نکنید سعی کنید در چیدمان درسی خود دو یا سه درس مجزا بگنجانید. در این چیدمان درسی درسهای آسان را در کنار دروس سخت بگذارید تا روز شما فشرده و مختص دروس سخت نشود تا شما را خسته کند. ساعتی را هم برای تست کنار بگذارید تا برنامه شما متنوعتر شود.
5-برنامه ریزی شما امکان ارزیابی را به شما بدهد
برنامه شما باید به گونه چیده شده باشد که میزان پیشرفت و پسرفت شما را نشان دهد و نقاط ضعف و مثبت شما را در مطالعه نمودار سازد تا در برنامه ریزی بعدی بتوانید آن را جبران کنید و نقاط ضعف خود را به نقاط مثبت تبدیل نمایید.
6-به صورت مکتوب ثبت شده باشد
شما باید یک دفترچه برنامه ریزی مشخص داشته باشید به این گونه که ساعت مطالعاتی هر درس به صورت جدا گانه و تعداد تستهای زده شده ثبت شود این اتفاق باعث ایجاد یک مقیاس اندازهگیری خواهد شد از طریق این مقیاس میتوانید متوجه پیشرفت خود نسبت به قبل باشید و روز به روز خود را مطابق با آن ارتقا دهید.
با وجود تمام مباحثی که مطرح شد انجام یک برنامه اصولی تجربی و درست است که اگر رعایت شود قطعاً هدف شما در آن برنامه محقق خواهد شد. برنامه ریزی کنکور یکی از مهمترین مباحثی است که برای قبولی در آزمون سراسری امری ضروری است شما میتوانید برای دریافت مشاوره در این زمینه و داشتن یک برنامه ریزی درست و کاربردی با مشاوران ما در مرکز مشاوره مشاور کده همراه باشید.
برای دریافت مشاوره کنکور با مرکز کنکور مشاور تماس گرفته و از مشاوران ما وقت رزرو کنید.