مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم

تمام دانش آموزان ملزم هستند بعد از پایان دوره متوسطه اول برای ورود به دوره متوسطه دوم انتخاب رشته انجام دهند که اصطلاحا به این موضوع انتخاب رشته نهم به دهم گفته میشود. انتخاب رشته نهم به دهم از اهمیت بالایی برخوردار است چون قراره در رشته ای ادامه تحصیل دهیم که تمام آینده ما را تحت شعاع قرار خواهد داد.

قرار است در دوران دبیرستان رشته ای را تحصیل کنیم که قرار است کنکور آن را بدهیم پس آینده شغلی و تحصیلی ما هم دقیقا در این زمان مشخص میشود.پس باید انتخاب رشته نهم به دهم با حساسیت و وسواس زیاد با توجه به خصوصیات دانش آموز و علایق او و وضعیت شغلی کشور انجام شود.

به خاطر داشته باید که انتخاب رشته نهم به دهم یکی از مهمترین کارهای است که باید در دوران تحصیل خود انجام دهید. دوران دبیرستان به تفاوت دیگر دوره های یکی از دوران بسیار تاثیر گذار برای هر داشن آموز محسوب می شود.

تا جاییکه میتوان گفت دوره دبیرستان یکی از سخت ترین دوره های تحصیلی محسوب می شود. در این دوره دانش آموز با انتخاب رشته تحصیلی خود مسیرش خود را تعیین می کند.

با توجه به اینکه انتخاب رشته تحصیلی بسیار حساس است لازم است که در این دوره از نظر یک کارشناس استفاده کرد. بسته به اینکه دانش آموز به چه رشته ای علاقه دارد باید بر آن اساس اقدام نماید اما توجه به مواردی چون توانایی و استعداد و امکانات لازم برای ادامه تحصیل در آن رشته  را هم باید مورد توجه قرار دهد.

تاثیر انتخاب رشته 9 به 10 در آینده شغلی داوطلب

تاثیر انتخاب رشته 9 به 10 در آینده شغلی داوطلب

به خاطر داشته باشید که اگر دانش آموزی بدون آگاهی و علاقمندی رشته تحصیلی را برای خود برگزیند قطعا در آینده بامشکلاتی چون افت تحصیلی ، دلسردی و ترک تحصیل مواجه خواهد شد.

در صورتی که او رشته مورد علاقه خود را انتخاب نکند حتی در آینده شغلی او تاثیر گذار می شود او شغلی را بر عده می گیرد که جز فرسودگی چیزی برای او به همراه ندارد.

چناچه فرد از رشته تحصیلی خود شناخت داشته باشد رشته تحصیلی و علاقمندی او به بر عهده گرفتن شغلی در آینده او بر حسب رشته انتخابی اش منجر می شود که در او حس مسئولیت پذیری، اشتیاق به آموزش و کسب مهارت های لازم برای ورود به اجتماع را در فرد ایجاد می کند.

نکات مهم در مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم

  1. توجه به علاقه و استعداد دانش آموز در انتخاب رشته
  2. توجه به نظر والیدن در مورد رشته انتخابی
  3. گرفتن نظر از تمامی معلمان دوره تحصیلی در هر درس
  4. توجه به نتیجه آزمون مشاوره که توسط مشاور صورت می گیرد.
  5. توجه به نمره درسی دانش آموزان در هر درس
  6. شناخت دقیق رشته ها
  7. استفاده از نظر نهایی مشاور با توجه به موارد بالا

عوامل موثر در انتخاب رشته نهم به دهم

عوامل موثر در انتخاب رشته نهم به دهم

همونطور که گفتیم انتخاب رشته نهم به دهم بسیار حساس و سرنوشت سازه و عوامل زیادیو باید در انتخاب رشته در نظر بگیریم.موارد زیر را با دقت مطالعه کنید و حتما در زمان انتخاب رشته اجرا شود!

_خصوصیات شخصیتی دانش آموز

این مورد مربوط به علایق و رفتارهای دانش آموز است که ممکن است وراثتی یعنی شبیه فرد خاصی در خانواده باشد یا اکتسابی با توجه به محیطی که در آن قرار گرفته است بدست آمده باشد.

برای مثال دانش آموزانی هستند که از یکجا نشینی گریزانند و علاقه زیادی به فعالیت های میدانی و تحقیقی نشان میدهند پس خیلی ساده میشه تشخیص داد این دسته از دانش آموزان به درد شغل های کارمندی که بیشتر در رشته های انسانی قرار میگیرند نمیخورند!

_قدرت درسی دانش آموز

اگر دانش آموز به درسی خاص علاقه نشان دهد مثلا ریاضی یا نمره درسی او در درس ریاضی بهتر بود واقعا دلیل نمیشود که رشته ای مانند انسانی یا کار و دانش بدرد او نمیخورد ولی میشود گفت بهتر است داشن آموز وارد رشته ریاضی شود مگه اینکه اصلا به شغل های مهندسی و خلاق و عملی علاقه ای نداشته باشد!

_امکانات شغلی کشور

گاهی نیاز است از علایق خود چشم پوشی کنیم و وارد رشته ای شویم که در کشور از نظر شغلی حداقل در آینده بازار کار خوبی دارد.البته حتما باید آن رشته خاص را تا پایان تحصیلات دانشگاهی بررسی کرد و بعد تصمیم گرفت تا مثل خیلی از رشته های مهندسی در آینده با وجود مدرک تحصیلی دانشگاهی بیکار نباشیم یا در رشته های دیگر مشغول بکار نشویم!

_امکانات آموزشی شهر محل سکونت

مدرسه خانه دوم ما و کتب درسی مهم ترین منبع کنکور سراسری هستند پس معلمی که در مدرسه کتابی را برای ما تدریس میکند باید خود در سطح این مقام باشد.با کمی تحقیق از دانش آموزان سال های گذشته میشه سطح و کیفیت مدرسه و معلمینی که در آن رشته تحصیلی و درس تدریس میکنند را متوجه شد!

زمان و نحوه انتخاب رشته نهم به دهم

زمان و نحوه انتخاب رشته نهم به دهم

زمان انتخاب رشته نهم به دهم از پایان امتحانات خرداد ماه تا قبل از مهر و شروع سال تحصیلی جدید شروع میشود.البته زمان دقیقی برای این موضوع از سوی آموزش و پرورش اعلام نشده و معمولا مدارس با قوانین داخلی خود این فرآیند را انجام میدهند.

بعد از پایان امتحانات خرداد دانش آموز باید در آزمون های مشاوره ای شرکت کند و فرم هدایت تحصیلی را تکمیل کند تا روند انتخاب رشته نهم به دهم به درستی انجام شود.

نحوه انتخاب رشته نهم به دهم به این صورت است که وارد سامانه پادا شویم و بعد از وارد کردن کد ملی و رمز ورود اقدام به دریافت و پر کردن فرم های مربوطه کنیم دقت کنید روند انتخاب رشته نهم به دهم حتما باید بصورت اینترنتی از طریق سامانه گفته شده انجام شود.

معرفی رشته های دبیرستان

معرفی رشته های دبیرستان

در ادامه و بررسی کامل همه ی رشته هایی که می توانید در انتخاب رشته نهم به دهم آن را انتخاب کنید می پردازیم:

معرفی رشته ریاضی و شرایط پذیرش

رشته ریاضی فیزیک بیشتر مناسب افرادی هست که پایه ریاضی و فیزیک خوبی دارند و البته به این دو درس علاقه مند هم هستند در کنار این ها درس شیمی هم وجود دارد پس دانش آموزی که وارد رشته ریاضی میشود باید منتظر دروس اختصاصی دارای مسئله یا همون حل کردنی باشد و جز دروس عمومی درس حفظی دیگری در این رشته وجود ندارد.

همچنین شغل های بعد از فارغ التحصیل دانشگاه معمولا شغل های خلاق و عملی و فنی و غیر کارمندی است پس از همین الان فکر آینده باشید!

عنوان دروسشرایط
مجموع نمرات ریاضی و علوم تجربیحداقل ضریب 42
ریاضیضریب3 و نمره 14
علوم تجربیضریب3 و حداقل نمره 13
معدلحداقل 14
شرایط پذیرش رشته ریاضی

معرفی رشته علوم تجربی و شرایط پذیرش

رشته علوم تجربی چند سالی هست که بالاترین علاقه مندان را به خود در کنکور سراسری اختصاص داده است.دلیل این موضوع کاملا روشن است و چون بطور قطعی اکثر رشته های پذیرش شده در دانشگاه دارای شغل با درامد مناسب هستند و افراد فارغ التحصیل در رشته های زیر مجموعه علوم تجربی از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردارند پس دور از ذهن نیست این ترافیک عجیب در کنکور سراسری ایجاد شود.

برای موفقیت در رشته علوم تجربی علاوه بر اینکه مانند رشته ریاضی نیاز است تا شما در دروس ریاضی و فیزیک و شیمی قوی باشید درس زیست شناسی هم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است پس در این رشته کار کمی سخت تر است و برای موفقیت قطعی در کنکور دانش آموز از همین الان باید همت بالایی داشته باشد.امیدوارم این رشته را با توجه به پتانسیل های خودتان و بعد از مشاوره گرفتن درست انتخاب کنید.

عنوان دروسشرایط
مجموع نمرات ریاضی و علوم تجربیحداقل ضریب 42
ریاضیضریب3 و نمره 14
علوم تجربیضریب3 و حداقل نمره 13
معدلحداقل 14
شرایط پذیرش رشته تجربی

معرفی رشته علوم انسانی و شرایط پذیرش

رشته علوم انسانی دارای بیشترین دروس حفظی است.در واقع دانش آموزانی که وارد رشته انسانی میشوند بر خلاف رشته تجربی و ریاضی که باید در دروس محاسباتی مهارت داشته باشند بیشتر دروس حفظی و خواندنی را پیش رو دارند.

فارغ التحصیلان رشته های زیر مجموعه انسانی از دانشگاه در اکثر موارد میتوانند وارد شغل های کارمندی و استخدامی شوند مانند کارمند امور اداری یا کارمند حسابداری و موارد شبیه به این که هم در ادارات دولتی و هم شرکت های خصوصی قابل استفاده است.

البته یکی از رشته های زیر مجموعه علوم انسانی رشته حقوق است که بر خلاف دیگر رشته ها شغلی با حالت کارمندی نیست و شخص بعد از فارغ التحصیلی میتواند پروانه بگیرد و دفتر کار خودش را داشته باشد.اگر شخصی هستید که حفظیات خوبی دارید و از شغل های کارمندی با درآمد ثابت استقبال نمیکنید وکالت برای شما میتواند شغل خوبی باشد.

عنوان درسشرایط
مجموع نمرات مطالعات اجتماعی،زبان و ادبیات فارسیو درس عربیحداقل ضریب 42
زبان و ادبیات فارسیضریب 4 و حداقل نمره 14
مطالعات اجتماعیضریب 3 و حداقل نمره 13
عربیضریب 2 و حداقل نمره 12
معدلحداقل 14
شرایط پذیرش رشته انسانی

معرفی رشته های فنی و حرفه ای و شرایط پذیرش

رشته های فنی حرفه ای در 4 گروه هنر، مدیریت و خدمات ،صنعت و کشاورزی تقسیم بندی میشوند یعنی دانش آموز بعد از انجام انتخاب رشته نهم به دهم در یکی از این 4 گروه بر اساس علاقه تحصیل خواهد کرد.

قاعدتا در این رشته بیشتر از این که به شما آموزش تئوری داده شود یا امتحانات تشریحی برگزار شود شما باید دروس را عملی یاد بگیرید و امتحانات هم عملی بگذرانید.

دانش آموزان علاقه مند به کارهای عملی و شغل های فنی و البته دانش آموزانی که خلاق هستند میتوانند در این رشته موفق باشند.

وضعیت تحصیلی در دانشگاه برای دیپلمه های فنی و حرفه ای بصورتی است که ابتدا باید وارد مقطع کاردانی شوند و برای ورود به دانشگاه های روزانه و دولتی تقسیم بندی جدا انجام شده است و بعد از آن برای ادامه تحصیل میشود در هر دانشگاهی حتی مشترک با دیپلمه های ریاضی درس خواند.

معمولا افرادی که علاقه ای به شغل های کارمندی ندارند و دوست دارند کار یدی و فنی و سازنده انجام دهند و زودتر وارد کسب و کار شوند سراغ این رشته میروند.

عنوان دروسشرایط
مجموع نمرات ریاضی،تجربی،حرفه و فنحداقل ضریب30
ریاضیحداقل نمره 10 بدون تبصره
معدلحداقل 12
شرایط پذیرش فنی حرفه ای

معرفی رشته های کار و دانش و شرایط پذیرش

رشته های کار و دانش را دو دسته از داوطلبین انتخاب میکنند یا آن هایی که کلا نتوانسته اند در هیچ کدام از رشته های قبلی شرایط پذیرش را بدست آورند و هم در دروس حفظی و هم دروس محاسباتی دچار مشکل هستند و از معدل پایینی برخوردار هستند.

همچنین این رشته مناسب دانش آموزانی که به رشته های فنی علاقه مند هستند و نسبت به زیر مجموعه فنی و حرفه ای میخواهند در رشته ای تخصصی تر ادامه تحصیل دهند می باشد.

پس رشته های کار و دانش هم حالت عملی و فنی و کارگاهی دارد و دانش آموز باید واحد های عملی همچنین امتحانات عملی را برای دریافت مدرک بگذراند.

میشود مدرک دیپلم کاردانش را از موسسات مورد تایید سازمان فنی و حرفه ای کشور نیز دریافت کرد برای مثال رشته آرایشگری یا آشپزی هم زیر مجموعه های کار و دانش هستند که علاوه بر مدارس در موسسات فنی و حرفه ای نیز تدریس میشوند.برای ورود به دانشگاه هم میشود متناسب با رشته دیپلم در دانشگاه های علمی کاربردی مشغول به تحصیل شد که کاملا بدون کنکور هستند.

عنوان دروسشرایط
مجموع نمرات ریاضی و کار و فناوریحداقل ضریب 36
ریاضیضریب 2
کار و فناوریضریب 3
معدلحداقل 12
شرایط پذیرش کار و دانش

اهمیت مراجعه به مشاور در انتخاب رشته 9 ام به 10 ام

در هر دوره ای از زندگی در مورد هر مسله ای از خانوادگی گرفته تا ازدواج تا مباحث درسی استفاده از نظر یک کارشناس میتواند اهیمت زیادی داشته باشد. از آنجایکه  که ما در مورد تمامی مسائل اطلاعات کافی نداریم مشاوره های مختلف هستند که با تخصص در رشته های که دارند میتوانند به ما کمک زیادی کنند.

گرچه مسئولیت اصلی انتخاب رشته تحصیلی بر عهده دانش آموز است در این میان والدین، مسئولان مدرسه، معلمان و مشاورین تحصیلی تنها نقش هدایتگر و مشاور را بر عهده دارند اما در این راه باید به دانش آموز نکات لازمه را گوش زد کرد.

مشاوره تحصیلی این وظیفه را بر عهده دارد تا  با افزایش آگاهی و جمع آوری اطلاعات دقیق و همچنین مشاوره حضوری با دانش آموزان این مقطع به آنها کمک نماید تا به آگاهی و شناخت دقیق از خود و رشته تحصیلی که قرار است در آن تحصیل کنند و آینده شغلی که در این راه در مسیرشان قرار میگیرد برسند.

می توان گفت عدم ارائه مشاوره تحصیلی در این خصوص سبب انتخاب رشته ای احساسی و بر اساس فاکتورهای چون والدین، رقابت های دوستانه و فشار محیطی عواقب بدی به همراه خواهد داشت و به شدت بر آینده شغلی دانش آموز تاثیر بدی به جای میگذارد.

مشاورین مجموعه بزرگ کنکور مشاور این آمادگی را دارند تا بر حسب توجه به شخصیت فردی یک دانش آموز و با استفاده از یکسری المان ها به دانش آموزان کمک کنند تا بهترین انتخاب را در رشته تحصیلی خود داشته باشند.

آخرین اخبار و اطلاعات تحصیلی کشور در اینستاگرام کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

افزایش تراز

افزایش تراز

یکی از موضوعاتی که ذهن هر دانش آموز و یا متقاضی کنکور سراسری را به خود درگیر می‌کند بحث افزایش تراز است. برای دستبابی به

Read More »