امروزه یکی از دغدغههای دانش آموزان کنکوری نحوه تاثیر معدل در کنکور سراسری است. در واقع سازمان سنجش کشور با تصویب بخشنامههای متعدد نظر بر این داشته که بخشی از معدل دبیرستان دانشآموزان در نتیجه کنکور آنها موثر واقع شود. چنین موضوعی میتواند باعث بهتر شدن نتیجه آزمون باشد.
زیرا تاثیر معدل سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور صرفاً بر اساس تاثیر مثبت در نظر گرفته شده است. از این رو دانشآموزان کنکوری میتوانند با کسب معدل خوب از دوره دبیرستان خود سبب پیشرفت و موفقیت در نتیجه کنکور سراسری خود باشند.
اکنون ممکن است سوالاتی در مورد نحوه تاثیر معدل در کنکور ذهن شما را مشغول کند. برای یافتن پاسخ سوالات خود پیشنهاد میکنیم که این مطلب را تا پایان مورد مطالعه قرار دهید زیرا اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار خواهیم داد پس همراه کنکورمشاور باشید.
منظور از تاثیر مثبت معدل سوابق تحصیلی در نتیجه کنکور چیست؟
زمانی که گفته میشود معدل دبیرستان در نتیجه کنکور تاثیرگذار است به معنی این است که این تصویر صرفاً تاثیری مثبت خواهد بود.
یعنی اگر فرد آزمون سراسری کنکور را درصدهای پایین و ضعیف شرکت کند، نتیجه تاثیر سوابق تحصیلی و معدل بر روی آن به صرفه و مفید خواهد بود به طوری که تراز آن را در زیر گروههای آزمایشی اول تا پنجم میسنجند و هر کدام که بیشترین تراز را داشت آن را اعمال می کنند و به عنوان اصلیترین تراز در کارنامه درج مینمایند.
موضوع دیگر این است که گاهی فردی ممکن است در کنکور درصدهای بالا و فوق العادهای کسب کند. در این صورت تاثیر معدل دبیرستان بر روی نتیجه کنکور بیتاثیر خواهد بود زیرا بیشترین تراز در گروههای آزمایشی مربوط به همان درصدهای تست زنی در کنکور است.

معدل دبیرستان چند درصد تاثیر در کنکور دارد؟
به گفته سازمان سنجش همه افرادی که دیپلم دبیرستان کسب نموده اند شامل تاثیر مثبت معدل بر روی کنکور میشوند. اما باید بدانید که این جزیره را برای دیپلمهای نظام جدید و قدیم متفاوت خواهد بود. در حقیقت تاثیر معدل در نتیجه کنکور سراسری به شرح زیر خواهد بود:
- دیپلمهای نظام جدید (3-3-6)
- دیپلمهای نظام قدیم که دوران پیش دانشگاهی را نیز داشتهاند.
پیشنهادما : ترمیم معدل دیپلم برای کنکور
با توجه به این که دیپلمهای نظام جدید بعد از سال ۹۱ مجبور به گذراندن شش سال در ابتدایی و سه سال در دوره متوسطه راهنمایی و بعد سه سال در دوره متوسطه دبیرستان بودند و به هیچ عنوان پیشدانشگاهی نداشتند شامل ۴۰ درصد تاثیر مثبت کنکور خواهند بود.
اما دیپلمهای نظام قدیم تنها ۳۰ درصد که ۲۵ درصد از آن مربوط به معدل کتبی دبیرستان و ۵ درصد مربوط به معدل کتبی پیشدانشگاهی است.
تاثیر معدل در کنکور؟
زمانی که از معدل کتبی دبیرستان و پیشدانشگاهی صحبت میشود منظور این است که معدل امتحاناتی که به صورت نهایی برگزار شدهاند ملاک قرار داده میشوند. البته که امتحانات نهایی هر ساله از دروس خاصی است.
با این وجود افرادی هستند که تمایل دارند در کنکور رشته دیگری غیر از رشته دبیرستانی خود شرکت کنند. این افراد باید بدانند که تاثیر معدل دیپلم در نتیجه کنکور آنها متفاوت خواهد بود زیرا دروس تخصصی رشتهها با هم متفاوت هستند.
برای مثال فردی که دیپلم رشته علوم انسانی دارد اگر در کنکور رشته تجربی شرکت کند، تنها معدل دروس عمومی برای او تاثیر گذار خواهد بود.
قطعاً معدل دروس اختصاصی مثل عربی و علوم و فنون نمیتوانند در نتیجه کنکوری که در دروس اختصاصی آن مربوط به شیمی و فیزیک و زیست است تاثیرگذار باشد.