لازم به ذکر است که عوامل زیادی در موفقیت کنکور وجود دارد که همه در کنار یک دیگر شما را سر بلند از کنکور بیرون میآورد اما مسئلهای که امروز قرار است به آن بپردازیم این است که آیا ساعت مطالعه بالا تضمین کننده موفقیت در کنکور است؟
اگر گمان میکنید که فقط باید یک ساعت پیشروی خود بگذارید و دائم بشمارید که چند ساعت است مطالعه داشتهاید و هر چه ساعت بگذرد احتمال قبول شدن شما بیشتر است باید بگوئیم که در اشتباه هستید. نحوهی عملکرد شما مهم است و این که خواندن شما چه قدر کیفیت داشته باشد.
وقت کنید که یک ساعت مطالعهی مفید خیلی بهتر از چند ساعت مطالعهی سرسری است. شما قرار است که به صورت تخصصی و ترکیبی مطالعه کنید و باید این کار را با نهایت دقت انجام بدهید.
شما قرار نیست که دائم فکرتان به سمت ساعت باشد. در بخشهای بعد خدمتتان عرض میکنیم که شما چند ساعت در روز مطالعه کنید پس با کنکورمشاور همراه باشید.
چند ساعت در روز درس بخوانیم؟تا تضمین کننده موفقیت در کنکور باشد
این سوالی است که خیلی از داوطلبهای کنکور از ما میپرسند: آیا ساعت مطالعه بالا تضمین کننده موفقیت در کنکور است؟ ما به هیچ عنوان نمیتوانیم یک ساعت مشخص به شما اعلام کنیم که بگوئیم که در صورت مطالعهی فلان ساعت به صورت قطعی در کنکور قبول میشوید.
این مطب برای شما مفید است : مطالعه کنکوری با دوره مدرسه چه تفاوتی دارد
شایان ذکر است که میزان موفقیت هر کسی در کنکور به چند عامل مختلف بستگی دارد زمان مطالعه هر فردی با توجه به تواناییهایی که دارد مشخص میشود ممکن است فردی با روزی ۵ ساعت مطالعه به آن نتیجه دلخواه برسد و فردی دیگر روزی ۱۲ ساعت نیاز داشته باشد.
معمولا هر فردی به خوبی میداند که برای فهمیدن یک مطلب باید چه قدر زمان بگذارد. البته مشاور هم میتواند شما را در این زمینه راهنمایی کند و با توجه به کارنامه آزمونها و نقاط ضعف و قوتی که دارید ساعت مطالعه تان را مشخص کند.
دقت کنید که حتی اگر قرار است نیم ساعت درس بخوانید آن را با دقت بخوانید و نکات مهم را یادداشت کنید تا در زمان جمع بندی سرعت عملتان بالاتر برود.
ساعت مطالعه بالا تضمین کننده موفقیت در کنکور است؟ روزهای اول می توانید ساعت های کم تری درس بخوانید
باید خدمتتان عرض کنیم که معمولا داوطلبهای سال قبل که نتیجهی قابل قبولی گرفتهاند روزانه ۸ تا ۱۰ ساعت مطالعه داشتهاند و ما نیز به طور میانگین به شما توصیه میکنیم که رنج مطالعهی خود را در این حدود قرار بدهید اما این ساعتها برای زمانی است که شما به خواندن عادت کردهاید حتی میتوانید روزهای اول مطالعهی خود را از روزی ۴ ساعت شروع کنید.
خیلی از افراد روزهای اول روزی ۱۲ ساعت هم میخوانند و این روند را چند ماه ادامه میدهند اما از آن جایی که این روند خیلی سختگیرانه و به اصطلاح خشک است فرد بعد از مدتی خسته میشود و عملا مطالعه را در ماههای آخر کنسل میکنند زیرا او دیگر گنجایش چندین ساعت درس خواندن را ندارد .
در این جا است که شاعر میگوید: ” ره رو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود ره رو آن است که آهسته و پیوسته رود “.
تضمین موفقیت در کنکور نیاز به زمان های مشخصی برای استراحت دارد
در بخشهای قبل نیز به این موضوع اشاره کردیم که هر فردی خودش میداند که چه قدر میتواند مطالعه داشته باشد و این مطالعه چه قدر بازده داشته باشد. یک نکتهی مهمی که در این بخش باید به آن اشاره کنیم این است که شما باید بدانید که در چه ساعاتی درس بخوانید.
خیلی از بهترین مشاورها گمان میکنند که بهتر است مطالعهی درسهای تخصصی و سخت را برای ثبت بگذارید زیرا ذهن در آن ساعت از روز بهترین عملکرد را دارد و میتواند مطالب بیشتری یاد بگیرد اما خب برخی افراد هستند که در ساعتهای اول روز احساس خواب آلودگی میکنند و در شب عملکرد بهتری دارند پس این شما هستید که مشخص میکنید در چه ساعاتی از روز چه درسهایی بخوانید.
علاوه بر این حواستان باشد که بین دو درس تخصصی یک درس عمومی بخوانید این گونه خیلی هم خسته نمیشوید و آن ساعت به اصطلاح ساعت استراحت شما به حساب میآید. حواستان باشد که شما قرار نیست خودکشی کنید و بهتر است که بعد از یک یا دو ساعت مطالعه یک ربع استراحت کنید و از اتاق خود بیرون بروید.
برای تضمین موفقیت بالا در کنکور تخت خواب خود را ترک کنید
خیلی از دانش آموزها کتاب و دفتر خود را در تخت خواب پهن میکنند باید خدمتتان عرض کنیم که تخت خواب گرم و نرم باعث میشود که شما در حین مطالعه خوابتان ببرد. البته باید حتما به این موضوع اشاره کنیم که به هیچ عنوان خود را عذاب ندهید.
درست است که زمان کمی دارید اما استراحت و خواب خود را به صفر نرسانید . یکی دیگر از رازهای موفقیت در کنکور این است که اراده داشته باشید. شما میتوانید با ارادهی بالا هر کار غیر ممکنی را ممکن کنید. هر چه قبولی در کنکور کار غیر ممکنی نیست و مطمئنا شما از پس ان بر می آید. تعداد دیگر نکته برای قبولی در کنکور وجود دارد.
- تمام تمرکز خود را روی ساعت مطالعه نگذارید.
- با برنامهریزی دقیق پیش بروید.
- به هیچ عنوان از جمع بندی غافل نشوید .
- شما میتوانید از کتابهای کمک آموزشی که هم درس نامه و هم تست دارند استفاده کنید.
- لازم به ذکر است که از کتابهایی استفاده کنید که کامل و جامع توضیح دادهاند و از توضیحات زیاد و یا کم خودداری کردهاند.
- زمان را مدیریت کنید و در خانه و یا آزمونها خود را بسنجید.
- حتما حواستان به نقاط ضعفتان باشد و با تکرار و تمرین آنها را به نقاط قوت تبدیل کنید.
