لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

همین حالا وقت مشاوره خود را رزرو کنید 👈

چگونه بدون کنکور رشته مهندسی راه آهن قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مهندسی راه آهن قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مهندسی راه آهن قبول شویم؟ رشته‌ی مهندسی راه آهن از رشته‌های موجود برای فارغ‌ التحصیلان  رشته‌ی ریاضی به حساب می‌آید. 

یکی از راه‌های قبول شدن در این رشته برای فارغ التحصیلان رشته‌ی ریاضی در دانشگاه‌ها، دادن کنکور است اما اگر با کنکور قبول نشدید هم جای نگرانی نیست می‌توان بدون کنکور در دانشگاه آزاد این رشته را نیز قبول شد.

البته لازم به ذکر است که شما در صورتی می‌توانید بدون کنکور مهندسی راه آهن قبول شوید که در کنکور ریاضی ثبت نام کرده باشید چرا که دفترچه‌های انتخاب واحد هر گروه آزمایشی به صورت جدا انتشار خواهد یافت.

رشته مهندسی راه آهن نیز مانند بسیاری از رشته‌های دیگر در دانشگاه‌های دولتی دارای ظرفیتی بسیار محدود است.

مقاطع تحصیلی رشته مهندسی راه آهن بدون کنکور بستگی به نوع دانشگاهی که قبول می‌شوید، دارد. به طور کلی از کاردانی تا کارشناسی ارشد می‌توانید در این رشته تحصیل کنید.

در ادامه این مقاله قصد داریم رشته‌ی مهندسی راه آهن را به شما به طور کامل معرفی کنیم.

مشاوره تحصیلی برای رشته های بدون کنکور در کنکور مشاور روی لینک کلیک کنید

معرفی رشته‌ی مهندسی راه آهن

معرفی مهندسی راه آهن

👈 مهندسی راه‌آهن رشته‌ای چند بعدی است که وظیفه‌ی طراحی، تولید و اجرای سامانه‌های مختلف ریلی را برعهده دارد. این رشته به این علت چند بعدی است که شما باید برای انجام وظایف آن به وظایف یک مهندس عمران، یک مهندس مکانیک، یک مهندس صنایع، یک مهندس برق، یک مهندس مواد و یک مهندس کامپیوتر تسلط داشته باشید.

در اوایل قرن نوزدهم در انگلستان راه آهن به شکل امروزی خود ساخته شد. پس از ساخت راه آهن نیاز به فردی متخصص که توانایی طراحی، تولید و اجرای اجزای مختلف راه آهن را برعهده داشته باشد به شدت احساس شد.

هر چه راه آهن بیشتر گسترش می‌یافت این نیاز نیز بیشتر می‌شد. امروزه با افزایش بیش از پیش راه‌ آهن‌ها و کاربردهایش، این رشته نیز بسیار بیشتر از قبل توسعه یافته است و هر روز نیز گسترده‌تر خواهد شد.

این رشته از هزار و سیصد و هفتاد و شش در دانشگاه علم و صنعت ایران وارد ایران شد. امروزه به جز دانشگاه علم و صنعت دانشگاه‌های دیگری نیز این رشته را دارند.

گرایشهای مهندسی راه آهن در مقطع کارشناسی

چگونه بدون کنکور رشته مهندسی راه آهن قبول شویم؟

گرایش‌های این رشته در مقطع کارشناسی عبارتند از:

یک. مهندسی حمل و نقل ریلی:

👈این رشته جهت توسعه مدیریت و برنامه ریزی در راه آهن تاسیس شده است و وظیفه‌ی آن را دارد که سامانه‌های ریلی را تحلیل کند. در واقع این رشته در نتیجه‌ی حضور مهندسی صنایع در صنعت راه آهن به وجود آمده است.

به همین علت دروس مربوط به مهندسی صنایع به وفور در این رشته یافته می‌شود. نام دیگر این رشته نیز مهندسی بهره برداری راه آهن است.

دو. مهندسی خط و سازه‌های ریلی:

👈این رشته در اثر حضور مهندسی عمران بر صنعت و خطوط راه آهن به وجود آمده است و به همین علت دروس رشته‌ی مهندسی عمران به وفور در آن یافته می‌شود. دروس اصلی این رشته شامل بررسی علمی سازه‌های مختلف راه‌ آهن مثل پل، تونل، ایستگاه و … است.

مطلب پیشنهادی به شما : رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد

فارغ‌التحصیلان این رشته وظیفه‌ی تحلیل، طراحی، تولید، اجرا، محافظت و نگهداری و در نهایت تعمییر و بازسازی خطوط راه آهن و اجزای آن را برعهده دارند. نام‌های دیگر این رشته، مهندسی خط و ابنیه‌ی فنی یا مهندسی خطوط راه ‌آهن است.

سه. مهندسی ماشین‌های ریلی:

👈این رشته براساس مهندسی مکانیک و ارتباطی که آن با صنعت حمل و نقل ریلی دارد، به وجود آمده است. بیشتر فعالیت این رشته در قسمت ماشین‌های ریلی مثل  لکوموتیوها، واگن‌های باری یا مسافری است. کارشناسان این رشته وظیفه‌ی طراحی، تولید، بهبود، بازسازی، تعمیر و در نهایت نگهداری ناوگان ریلی را بر عهده دارند. نام دیگر این رشته نیز مهندسی جریه است.

گرایش‌های مهندسی راه‌ آهن در مقطع کارشناسی ارشد

گرایش‌های مهندسی راه‌ آهن در مقطع کارشناسی ارشد

گرایش‌های این رشته در مقطع کارشناسی ارشد عبارتند از:

✔️ مهندسی حمل و نقل ریلی

✔️ مهندسی خطوط راه‌آهن

✔️ مهندسی ماشین‌های ریلی

✔️ مهندسی ایمنی در راه‌آهن:

دروس این رشته شامل درس‌های نظری و برنامه‌های تحقیقاتی است. کارشناسان این رشته وظیفه‌ی نظارت، برنامه‌ریزی، طراحی و مدیریت سامانه‌های تأمین ایمنی را برعهده دارند.

مهندسان این رشته عوامل بروز سوانح را بررسی می‌کنند، استانداردهای ایمنی را تدوین می‌نمایند، بر انجام درست کارها از لحاظ ایمنی نظارت می‌کنند، به تحقیق درباره‌ی بهینه‌سازی شیوه‌ها می‌پردازند و در نهایت طراحی و اجرای سامانهٔ مدیریت ایمنی حمل و نقل ریلی را انجام می‌دهند.

✔️ مهندسی راه‌آهن برقی:

این رشته جهت الکتریکی کردن صنعت حمل و نقل به وجود آمده است و کارشناسان آن وظیفه‌ی مدیریت، برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای پروژه‌های الکترونیکی کردن راه‌ آهن و اجزای آن را برعهده دارند.

✔️ مهندسی کنترل و علائم:

وظیفه‌ی اصلی این رشته، کنترل حمل و نقل ریلی جهت استفاده‌ی بیش‌تر از خط و افزایش ایمنی آن‌ها است. به طور کلی کارشناسان این رشته وظیفه‌ی مدیریت، برنامه‌ریزی، طراحی و تولید سامانه‌های کنترل و علائم در حمل و نقل ریلی را برعهده دارند.

تماس با کنکور مشاور

گرایشهای مهندسی راه آهن در مقطع دکترای تخصصی

گرایش‌های این رشته در مقطع دکترای تخصصی عبارتند از:

یک.‌ مهندسی خطوط راه ‌آهن

دو. مهندسی ماشین‌های ریلی

سه. مهندسی کنترل و علائم

چهار. دانشگاه‌های ارائه دهنده

دانشگاه‌های دولتی دارای رشته مهندسی راه آهن

دانشگاه‌های دولتی (با کنکور و بدون کنکور) این رشته عبارتند از:

یک. دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده‌ی راه‌ آهن

دو. دانشگاه اصفهان، دانشکدهٔ حمل و نقل

سه. دانشگاه صنعتی امیر کبیر

چهار. دانشگاه صنعتی کرمانشاه

پنج. دانشگاه تبریز (واحد میانه)-کاردانی خط و ابنیه

دانشگاه‌های پیام نور و غیر انتفایی دارنده رشته‌ی مهندسی راه آهن:

دانشگاه‌های غیر دولتی و پیام نور (با کنکور و بدون کنکور) این رشته عبارتند از:

یک. دانشگاه پیام نور تهران شمال – شمیرانات

دو. دانشگاه پیام نور تبریز

سه. دانشگاه آزاد شیراز واحد صدرا

میزان درآمد رشته‌ی مهندسی راه آهن

میزان درآمد رشته‌ی مهندسی راه آهن

میزان درآمد رشته‌ی مهندسی راه آهن به سبب این که فقط در شرکت‌های حمل و نقل ریلی (دولتی یا خصوصی) مشغول خواهند شد بر طبق قانون اداره کار برای مهندسین خواهد بود البته چنانچه مسئول یک پروژه شوید کل بودجه آن در دست شما خواهد بود و میتوانید باقی مانده بودجه را به عنوان سود خود بردارید.

تماس با کنکور مشاور

نحوه ثبت نام رشته‌ی مهندسی راه آهن بدون کنکور

👈 برای این که بتوانید در رشته‌ی مهندسی راه آهن در دانشگاه‌ پذیرفته شوید باید در زمانی که توسط سازمان سنجش برای ثبت نام اعلام می‌شود به سایت سازمان سنجش بروید و اقدام به دانلود دفترچه‌ی ثبت نام بدون کنکور ریاضی نمایید.

بعد از مطالعه‌ی دفترچه به صورت الکترونیک در سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایید. البته لازم به ذکر است که شما برای ثبت نام الکترونیک نیاز به پرداخت هزینه با کارت‌های شبکه شتاب دارید. اگر برای ترم بهمن ثبت نام می‌کنید نیز باید سریعتر اقدام کنید چرا که ظرفیت محدودتر است.

مدارک لازم برای ثبت نام در رشته‌ی مهندسی راه آهن بدون کنکور

👈 این مدارک شامل اسکن عکس 3*4 یا 6*4 داوطلب (فرمت jpg و حجم بیشتر از 70 کیلوبایت)، اطلاعات سوابق تحصیلی دیپلم، اطلاعات محل سکونت و تماس، اسامی و کدهای رشته‌های انتخابی، کارت اعتباری ثبت نام، شناسه و رمز عبور ثبت نام هستند.

نتیجه‌گیری نهایی

بهتر است به طور جامع درباره هر کدام از وظایف کاری این رشته و توانایی‌های لازم برای دروس این رشته تحقیق کنید و سپس در نهایت تصمیم خود را برای انتخاب کردن یا نکردن این رشته بگیرید. ورود بدون کنکور و به طور آزاد به این رشته نیاز به پرداخت هزینه‌های سنگینی دارد پس باید حتما این مسئله را ذهن خود داشته باشید.

این که شما این رشته را انتخاب کنید یا نه در وهله اول به علاقه‌ی شما بستگی دارد و پس از آن به میزان توانایی‌هایتان.

تماس با کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

ظرفیت مازاد چیست

ظرفیت مازاد

اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در زیر گروه های آزمایشی را با دقت مشاهده کرده باشید برای بعضی از دانشگاه ها در کد رشته

بیشتر بخوانید »

آخرین مقالات کنکور مشاور

ظرفیت مازاد چیست
ظرفیا مازاد
nima

ظرفیت مازاد

اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در زیر گروه های آزمایشی را با دقت مشاهده کرده باشید برای بعضی از دانشگاه ها در کد رشته

بیشتر بخوانید »
برای تماس با مشاور کلیک کنید