لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

همین حالا وقت مشاوره خود را رزرو کنید 👈

چگونه بدون کنکور رشته مدیریت صنعتی قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مدیریت صنعتی قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مدیریت صنعتی قبول شویم؟رشته‌ی مدیریت صنعتی از رشته‌های دانشگاهی برای فارغ‌ التحصیلان  رشته‌ی انسانی به حساب می‌آید. یکی از راه‌های قبول شدن در این رشته برای فارغ التحصیلان رشته‌ی انسانی در دانشگاه‌ها، دادن کنکور است اما اگر با کنکور قبول نشدید هم جای نگرانی نیست می‌توان بدون کنکور در دانشگاه آزاد این رشته را نیز قبول شد.

البته لازم به ذکر است که شما در صورتی می‌توانید بدون کنکور مدیریت صنعتی قبول شوید که در کنکور انسانی ثبت نام کرده باشید چرا که دفترچه‌های انتخاب واحد هر گروه آزمایشی به صورت جدا انتشار خواهد یافت.

رشته مدیریت صنعتی نیز  مانند دیگر رشته‌های دانشگاهی ظرفیت لازم برای پذیرش همه‌ی داوطلبین در دانشگاه‌های دولتی را ندارد.

مقاطع تحصیلی رشته مدیریت صنعتی بدون کنکور بستگی به نوع دانشگاهی که قبول می‌شوید دارد به طور کلی تا مقطع دکترا امکان ادامه دادن دارد.

در ادامه این مقاله قصد داریم چگونه بدون کنکور رشته مدیریت صنعتی قبول شویم و به طور کامل رشته‌ی مدیریت صنعتی را معرفی کنیم.

معرفی رشته‌ی مدیریت صنعتی

اولین جرقه‌های ظهور رشته مدیریت صنعتی در سال هزار و هشتصد و هشتاد و یک میلادی در آمریکا زده شد اما در ایران در سال هزار و سیصد و سی و چهار شمسی دانشکده مدیریت با عنوان موسسه علوم اداری تاسیس شد و بعد چند سال در سال هزار و سیصد و هفتاد و هشت شمسی مستقل گردید و به تدریج در سراسر کشور گسترش یافت.

این رشته با هدف تربیت افرادی برای مدیریت سازمان‌های صنعتی و در سه بعد فنی تکنیکی، رفتاری و اجتماعی و مالی فعالیت می‌کند. دانشجویان این رشته با مفاهیمی مثل سازمان، مباحث کیفیت، بحث‌های کمی مدیریت، منابع انسانی، حسابداری و حسابداری صنعتی و… آشنا خواهند شد.

مسئولیت‌های فارغ‌التحصیلان مدیریت صنعتی

مسئولیت‌های فارغ‌التحصیلان مدیریت صنعتی

مهم‌ترین مسئولیت‌های فارغ‌التحصیلان این رشته عبارتند از؛

یک. رهبری نیروی انسانی سازمان

دو. بررسی موقعیت کارگران و چالش‌های آن‌ها

سه. به وجود آوردن انگیزه بین کارکنان جهت بالا بردن بهره وری

چهار. کمک به گرفتن تصمیم‌های مهم

رشته مدیریت صنعتی مناسب چه افرادی است؟

اولین ویژگی مهم داشتن علاقه به این رشته است. علاوه بر این یک دانشجوی رشته مدیریت صنعتی باید به روز، مطلع، اهل مطالعه، دارای روابط عمومی بالا و برخورد مناسب، آشنا با اصول روانشناسی و انگیزه دادن، آشنا به زبان انگلیسی و مهارت‌های ICDL و نرم‌افزارهای مرتبط با آن و دارای مهارت بالا در آمار و ریاضیات باشد.

مشکلات رشته مدیریت صنعتی

با وجود اینکه بازار کار خوبی برای این رشته وجود دارد و در تمام صنایع به آن نیاز دارد اما متاسفانه در ایران شغل‌های این رشته به افرادی که تحصیلات مرتبط را ندارند، داده می‌شود و فرصت‌های شغلی فارغ‌التحصیلان این رشته از بین می‌رود.

تماس با کنکور مشاور

بازار کار رشته مدیریت صنعتی

فارغ‌التحصیلان این رشته در صنایع مختلف می‌توانند به عنوان مدیر یا کارمند اداری کار بیابند و درآمد خوبی داشته باشند. از طرفی اگر سرمایه لازم را داشته باشند می‌توانند کارآفرین شوند و دست به تولید بزنند.

ضرایب دروس کنکور برای رشته مدیریت صنعتی

رشته مدیریت صنعتی در زیرگروه 3 علوم انسانی است و ضرایب دروس آن در کنکور عبارتند از:

یک.  ریاضیات با ضریبی چهار

دو. اقتصاد با ضریبی سه

سه. ادبیات اختصاصی با ضریبی دو

چهار. علوم اجتماعی با ضریبی دو

و باقی دروس ضریبی معادل یک دارند.

دروس کارشناسی رشته مدیریت صنعتی

مدت تحصیل در کارشناسی مدیریت صنعتی 4 سال معادل 8 ترم است که 134 واحد درسی در این دوران باید بگذرانند.

واحدهای درسی مقطع کارشناسی این رشته عبارتند از:

دروس عمومی : بیست واحد

دروس پایه : سی و هشت واحد

دروس اصلی : بیست و هفت واحد

دروس تخصصی : سی و هشت واحد

دروس اختیاری : یازده واحد

دروس عمومی رشته مدیریت صنعتی شامل دو درس از دروس مبانی نظری اسلام، یک درس از دروس اخلاق اسلامی، یک درس از دروس انقلاب اسلامی، یک درس از تاریخ و تمدن اسلامی، یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، زبان عمومی، تربیت بدنی ۱ و تربیت بدنی ۲ هستند.

مطلب پیشنهادی به شما : رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد

دروس پایه مدیریت صنعتی شامل اصول حسابداری 1و2، ریاضیات پایه، ریاضیات و کاربرد آن در مدیریت، آمار و کاربرد آن در مدیریت1و2، کامپیوتر و کاربرد آن در مدیریت، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، روش تحقیق در مدیریت، حقوق اساسی، مبانی مدیریت اسلامی و الگوهای آن و روانشناسی صنعتی هستند.

دروس اصلی مدیریت صنعتی شامل مبانی سازمان و مدیریت، مدیریت رفتار سازمانی، مدیریت منابع انسانی، تحقیق در عملیات 1و2، مدیریت تولید، حسابداری صنعتی1، مدیریت مالی و بازاریابی و مدیریت بازار هستند.

دروس تخصصی مدیریت صنعتی شامل حسابداری صنعتی2و3، کنترل کیفیت آماری، سیستم‌های خرید انیارداری و توزیع، تحقیق در عملیات 3، زبان تخصصی 1و2و3و4، کنترل پروژه، طرح ریزی و تعمیرات و نگهداری، کارسنجی و روش سنجی، مدیریت کارخانه، حفاظت صنعتی، بررسی اقتصادی طرح‌های صنعتی و پروژه هستند.

دروس اختیاری مدیریت صنعتی شامل روابط صنعتی، فنون تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم‌ها، سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت، بازاریابی بین المللی و بهره وری و تجزیه و تحلیل آن در سازمان‌ها هستند.

دانشگاههای دارای رشته مدیریت صنعتی

دانشگاه‌های دولتی دارای رشته مدیریت صنعتی شامل دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه بین المللی امام خمینی، دانشگاه تهران، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه شاهد، دانشگاه زنجان، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشگاه اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه قم، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه مازندران، دانشگاه گیلان، دانشگاه رفسنجان، دانشگاه هرمزگان، دانشگاه یزد، دانشگاه گنبد، دانشگاه لرستان، مرکز آموزش عالی لامرد، دانشگاه سمنان و دانشگاه فردوسی هستند.

دانشگاه‌های غیرانتفاعی دارای رشته مدیریت صنعتی شامل دانشگاه غیر انتفاعی علم و فرهنگ، دانشگاه غیر انتفاعی شیخ بهایی، دانشگاه غیر انتفاعی امام رضا (ع)، دانشگاه غیر انتفاعی شمال – آمل، مجتمع آموزش عالی گناباد، دانشگاه غیر انتفاعی علم و هنر یزد، دانشگاه غیر انتفاعی علامه محدث نوری، دانشگاه غیر انتفاعی شهید اشرفی اصفهانی، دانشگاه غیر انتفاعی البرز، دانشگاه غیر انتفاعی ایوانکی و دانشگاه غیر انتفاعی چابهار هستند.

و همچنین بیشتر دانشگاه‌های آزاد اسلامی و پیام نور نیز این رشته را دارند.

امکان ادامه تحصیل رشته مدیریت صنعتی در مقاطع بالاتر

این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش‌های:

تولید و عملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره تامین،  مدیریت پروژه، تحقیق در عملیات، مدیریت کیفیت و بهره وری، بازاریابی جهانگردی، مدیریت بازرگانی (همه گرایش‌ها)، برنامه ریزی توسعه جهانگردی، مدیریت دولتی (همه گرایش‌ها)، مدیریت تکنولوژی (همه گرایش‌ها)، مدیریت فناوری اطلاعات (همه گرایش‌ها)،

مالی (همه گرایش‌ها)، مدیریت منابع انسانی (همه گرایش‌ها)، کارآفرینی (همه گرایش‌ها)، مدیریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، مدیریت اجرایی (با 2 گرایش)، مدیریت بازرگانی دریایی، مدیریت امور شهری و مدیریت کسب و کار  (همه گرایش‌ها) امکان ادامه‌ی تحصیل دارند.

تماس با کنکور مشاور

امکان مهاجرت برای رشته‌ی مدیریت صنعتی

بهترین دانشگاه‌هایی که در جهان رشته مدیریت صنعتی را دارند و می‌توانید به آن جا بروید شامل دانشگاه هاروارد (قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی در ایالات متحده آمریکا)، دانشگاه لندن (LSE)، دانشگاه استنفورد، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه ماساچوست MIT، دانشگاه کمبریج و… هستند.

نحوه ثبت نام در کنکور رشته مدیریت صنعتی

برای این که بتوانید در رشته‌ی مدیریت صنعتی در دانشگاه‌ پذیرفته شوید باید در زمانی که توسط سازمان سنجش برای ثبت نام اعلام می‌شود به سایت سازمان سنجش بروید و اقدام به دانلود دفترچه‌ی ثبت نام بدون کنکور انسانی نمایید.

بعد از مطالعه‌ی دفترچه به صورت الکترونیک در سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایید. البته لازم به ذکر است که شما برای ثبت نام الکترونیک نیاز به پرداخت هزینه با کارت‌های شبکه شتاب دارید. اگر برای ترم بهمن ثبت نام می‌کنید نیز باید سریعتر اقدام کنید چرا که ظرفیت محدودتر است.

مدارک لازم برای ثبت نام در رشته مدیریت صنعتی بدون کنکور

یکی دیگر از رشته های کنکور رشته مدیریت صنعتی است.

این مدارک شامل اسکن عکس 3*4 یا 6*4 داوطلب (فرمت jpg و حجم بیشتر از 70 کیلوبایت)، اطلاعات سوابق تحصیلی دیپلم، اطلاعات محل سکونت و تماس، اسامی و کدهای رشته‌های انتخابی، کارت اعتباری ثبت نام، شناسه و رمز عبور ثبت نام هستند.

نتیجه‌گیری نهایی

بهتر است به طور جامع درباره هر کدام از وظایف کاری این رشته و توانایی‌های لازم برای دروس این رشته تحقیق کنید و سپس در نهایت تصمیم خود را برای انتخاب کردن یا نکردن این رشته بگیرید. ورود بدون کنکور و به طور آزاد به این رشته نیاز به پرداخت هزینه‌های سنگینی دارد پس باید حتما این مسئله را ذهن خود داشته باشید.

این که شما این رشته را انتخاب کنید یا نه در وهله اول به علاقه‌ی شما بستگی دارد و پس از آن به میزان توانایی‌هایتان. البته لازم است بدانید شما برای راه‌اندازی یک مطب نیاز به تجهیزاتی دارید که قیمت آن‌ها با توجه به دلار هر روز رو به افزایش است و باید از لحظه‌ی ورود به این رشته به فکر تهیه‌ی وسایل مطب خود باشید وگرنه جزو بیکاران این رشته خواهید بود.

ما به موضوع چگونه بدون کنکور رشته مدیریت صنعتی قبول شویم؟ پرداختیم امیدواریم استفاده لازم را کرده باشید.

تماس با کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

ظرفیت مازاد چیست

ظرفیت مازاد

اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در زیر گروه های آزمایشی را با دقت مشاهده کرده باشید برای بعضی از دانشگاه ها در کد رشته

بیشتر بخوانید »

آخرین مقالات کنکور مشاور

ظرفیت مازاد چیست
ظرفیا مازاد
nima

ظرفیت مازاد

اگر دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در زیر گروه های آزمایشی را با دقت مشاهده کرده باشید برای بعضی از دانشگاه ها در کد رشته

بیشتر بخوانید »
برای تماس با مشاور کلیک کنید