لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

چگونه بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم؟ رشته‌ی مخابرات هواپیما از رشته‌های محبوب برای فارغ‌ التحصیلان  رشته‌ی ریاضی فیزیک به حساب می‌آید و فارغ‌ التحصیلان ریاضی فیزیک تمام تلاش خود را برای قبولی در آن می‌کنند.

  یکی از راه‌های قبول شدن رشته مخابرات هواپیما برای فارغ التحصیلان رشته‌ی ریاضی فیزیک در دانشگاه‌ها، دادن کنکور است اما اگر با کنکور قبول نشدید هم جای نگرانی نیست می‌توان بدون کنکور در دانشگاه آزاد این رشته تحصیل کرد.

البته لازم به ذکر است که در صورتی می‌توانیم بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم که در کنکور ریاضی فیزیک ثبت نام کرده باشید چرا که دفترچه‌های انتخاب واحد هر گروه آزمایشی به صورت جدا انتشار خواهد یافت.

رشته مخابرات هواپیما نیز با توجه به درآمد بالایی که در ایران دارد باعث علاقمند بسیاری به این رشته شده‌اند در نتیجه به طبع دانشگاه‌های دولتی توانایی پذیرش همه‌ی داوطلبین را ندارند.

مقاطع تحصیلی رشته مخابرات هواپیما بدون کنکور یا با کنکور فقط تا مقطع کاردانی دارد.

معرفی رشته‌ی مخابرات هواپیما

هواپیماسازی در ایران سالیان سال قدمت دارد و از وسایل اصلی حمل و نقل در ایران و جهان است. هواپیماها روز به روز با پیشرفت تکنولوژی، به روز می‌شوند. رشته‌ی مخابرات هواپیما از رشته‌هایی است که هدف آن تریت افراد متخصص جهت شناخت، تعمیر، نگهداری و محافظت و کار با مدارات مخابرات هواپیمایی جهت حفظ سلامت پرواز داخلی و بین‌المللی است.

دروس این مجموعه شامل دروس عمومی، دروس اصلی، علوم پایه و دروس تخصصی است که براساس نیازهای هواپیمایی کشور و توصیه‌های بین المللی تهیه شده‌اند. این رشته در واقع اپراتور هواپیماهاست. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در حوزه‌های اطلاعات لازم هوانوردی،

کار با سیستم‌های سوئیچینگ، s.s.b، ماهواره‌های بین مرکز سوئیچینگ، مدارهای رادیو تله تاپ و میکروویو که در فرودگاه‌های تهران و شهرستان‌ها وجود دارند، فعالیت کنند.

تماس با کنکور مشاور

ظرفیت پذیرش بدون کنکور رشته مخابرات هواپیمایی

به علت نبود امکانات و دانشگاه‌های کافی متاسفانه ظرفیت رشته‌ی مخابرات هواپیمایی چندان زیاد نیست.

همین تعداد کمی که در این رشته پذیرش می‌شود یکی از دلایل اصلی وجود کار زیاد برای این رشته در ایران است و شاید اگر اینقدر فارغ ‌التحصیلان این رشته محدود نبودند، کار برای این رشته نیز بالا نبود. اما یک سوال مهم آیا مدرک رشته‌ی مخابرات هواپیمایی با کنکور یا بدون کنکور معتبر است؟

مدرک دانشگاه‌های غیردولتی یا مدرک دانشگاه‌های دولتی؟ به طور قطع دانشگاه‌های دولتی مدارک معتبرتری دارند اما آن چه که شما برای ورود به بازار کار نیاز دارید فارغ ‌التحصیلی از این رشته و عملکرد حرفه‌ای و تخصصی شما است. چرا که شما فقط با تخصص خود می‌توانید کار و درآمد خوبی داشته باشید.

مفید برای شما : چگونه میتوان رشته مکانیک هواپیما قبول شد

علاوه بر این لازم است بدانید که هر دانشگاهی برای پذیرش بدون کنکور نیز شرایط خاص خود را دارد پس حتما شرایط آن دانشگاه را قبل از ثبت نام مطالعه نمایید تا به مشکل برنخورید.

توانایی‌های لازم برای رشته‌ی مخابرات هواپیما

افرادی که علاقمند به این رشته هستند باید در درس‌های ریاضی و فیزیک قوی باشند.

دانشجویان این رشته باید سرشار از علاقه باشند و دروس را با جان و دل پذیرا. به هیچ وجه آن‌ها نبایست از واحدهای آزمایشگاهی و کلاس‌های درس چشم پوشی کنند و هدفشان نباید تنها گرفتن مدرک باشد. این رشته بسیار حساس است و نیازمند وجود انگیزه و هدف لازم برای ادامه‌ی مسیر دارد تا بتواند در آینده یک اپراتور هواپیما با عملکرد عالی شود.

بازارکار رشته‌ی مخابرات هواپیما در ایران

محل کار افراد فارغ‌التحصیل این رشته در سازمان هواپیمایی کشوری است. اکثر این افراد پس از پایان تحصیل جذب این سازمان می‌شوند. دوره آموزشی این رشته دو سال یا معادل ۴ ترم یا هفده هفته آموزش کامل است. هر واحد درسی نظری حداقل باید هفده ساعت، هر ولحد عملی و آزمایشگاهی حداقل باید سی و چهار ساعت و در نهایت هر واحد کارگاهی باید حداقل پنجاه و یک ساعت بگذراند.

دروس رشته‌ی مخابرات هواپیما

چگونه بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم؟

دروس اصلی و تخصصی این رشته عبارتند از:

یک. مدارهای الکتریکی

دو. الکترونیک

سه. مدارهای منطقی

چهار. عوامل انسانی

پنج. سیستم عامل

شش. اصول مخابرات

هفت. مقررات مخابرات

هشت. حقوق هواپیمایی

نه. زبان تخصصی مخابرات هواپیمایی

ده. مخابرات ماهواره CNS/ATM

یازده. هواشناسی و کدها

دوازده. روبکس

سیزده. داکیومنت‌های ایکائو

چهارده. برنامه‌نویسیC

پانزده. سرویس‌ اطلاعات پرواز

شانزده. سیستم‌های سوئیچینگ پیام

هفده. سیستم‌های کمک‌ ناوبری

مهارت‌هایی که فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مخابرات باید داشته باشند

این مهارت‌ها عبارتند از:

یک. مبادله پیام‌های هواپیمایی به وسیله‌ی ماکروویو، سیستم نیمه اتوماتیک، ماهواره خطی و غیره به وسیله‌ی سرویس ثابت و متحرک هوایی (AFS،AMS) با رعایت کردن قوانین ایکائو (ICAO)

دو. ارتباط با شبکه بین المللی سیتا (SITA) و جا به جایی پیام‌های هواپیمایی آژانس‌های هواپیمایی

سه. تهیه و پخش بولتن‌های گزارشات جوی پرواز (ROBEX)

چهار. قابلیت حفظ و نگهداری سیستم‌های ارتباطی هواپیمایی در فرودگاه‌های درجه 3 و 4

میزان درآمد و حقوق فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مخابرات هواپیما

فارغ‌التحصیلان این رشته با توجه به شهر و هواپیمایی که در آن استخدام خواهند شد میزان حقوق‌ها مختلفی دریافت خواهند کرد. به طور کلی هر چه شهر و شرکت بزرگتر حقوق نیز بیشتر خواهد بود و هر چه شهر و شرکت کوچکتر حقوق نیز کمتر خواهد بود.

البته لارم به ذکر است که مثل هر کار دیگری شما هر چه قدر که سابقه‌ی کاریتان بالاتر برود میزان حقوق دریافتیتان نیز بالاتر خواهد رفت.

اما برای اطمینان بیشتر از میزان درآمد این رشته بهتر است فقط به آمار و ارقام بسنده نکرده و تحقیقاتی میدانی از افرادی که در این رشته مشغول به کار هستند نیز انجام بدهید. قطعا نتایج این تحقیقات بسیار مفیدتر از چند عدد و رقم نوشته شده در مقالات مختلف است.

ادامه تحصیل رشته مخابرات هواپیمایی در مقاطع بالاتر

این رشته فقط در مقطع کاردانی در حال حاضر در دانشگاه‌های ما وجود دارد اما ممکن است در آینده، مقاطع بالاتر این رشته نیز در دانشگاه‌ها آورده شود. به هر حال همه چیز در آینده مشخص خواهد شد.

نحوه ثبت نام رشته‌ی مخابرات هواپیما بدون کنکور

برای این که بتوانید در رشته‌ی مخابرات هواپیما در دانشگاه‌ پذیرفته شوید باید در زمانی که توسط سازمان سنجش برای ثبت نام اعلام می‌شود به سایت سازمان سنجش بروید و اقدام به دانلود دفترچه‌ی ثبت نام بدون کنکور ریاضی فیزیک نمایید.

بعد از مطالعه‌ی دفترچه به صورت الکترونیک در سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایید. البته لازم به ذکر است که شما برای ثبت نام الکترونیک نیاز به پرداخت هزینه با کارت‌های شبکه شتاب دارید. اگر برای ترم بهمن ثبت نام می‌کنید نیز باید سریعتر اقدام کنید چرا که ظرفیت محدودتر است.

مدارک لازم برای ثبت نام در رشته مخابرات هواپیما بدون کنکور

این مدارک شامل اسکن عکس 3*4 یا 6*4 داوطلب (فرمت jpg و حجم بیشتر از 70 کیلوبایت)، اطلاعات سوابق تحصیلی دیپلم، اطلاعات محل سکونت و تماس، اسامی و کدهای رشته‌های انتخابی، کارت اعتباری ثبت نام، شناسه و رمز عبور ثبت نام هستند.

نتیجه‌گیری نهایی

بهتر است به طور جامع درباره هر کدام از وظایف کاری این رشته و توانایی‌های لازم برای دروس این رشته تحقیق کنید و سپس در نهایت تصمیم خود را برای انتخاب کردن یا نکردن این رشته بگیرید. ورود بدون کنکور و به طور آزاد به این رشته نیاز به پرداخت هزینه‌های سنگینی دارد پس باید حتما این مسئله را ذهن خود داشته باشید.

این که شما این رشته را انتخاب کنید یا نه در وهله اول به علاقه‌ی شما بستگی دارد و پس از آن به میزان توانایی‌هایتان، ما در این مقاله سعی کردیم پاسخ سوال چگونه بدون کنکور رشته مخابرات هواپیما قبول شویم؟ را بدهیم.

تماس با کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

مصوبه جدید کنکور 1403
قوانین جدید
nima

مصوبه جدید کنکور 1403

امروز 28 شهریور ماه 1402 اخبار جدیدی از مجلس در رابطه با مصوبه جدید کنکور 1403 منتشر شد. در این مصوبه شرایط کنکور 1403 و

بیشتر بخوانید »
منابع کنکور زبان 1403
دسته‌بندی نشده
nima

منابع کنکور زبان 1403

کنکور زبان جز کنکورهای شناوری است که تمام اشخاص دارای دیپلم نظام سالی واحدی و ترمی واحدی 12 ساله و همچنین تمام نظام جدید ها

بیشتر بخوانید »
برای تماس با مشاور کلیک کنید