لوگو کنکور مشاور
لوگو کنکور مشاور

چگونه بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟

چگونه بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟

رشته صنایع غذایی یکی از رشته‌های محبوب برای فارغ ‌التحصیلان علوم تجربی به حساب می‌آید. از رشته‌هایی که فارغ ‌التحصیلان تجربی تمام تلاش خود را برای قبولی در آن می‌کنند. ما در این مقاله چگونه بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟ پرداخته ایم با ما همراه باشید.

یکی از راه‌های قبول شدن در رشته علوم وصنایع وصنایع غذایی برای فارغ‌ التحصیلان رشته‌ی تجربی در کنکور‌ سراسری دادن کنکور است اما اگر با کنکور قبول نشدید هم جای نگرانی نیست می‌توان بدون کنکور در دانشگاه آزاد این رشته را نیز قبول شد.

البته لازم به ذکر است که ما در صورتی می‌توانیم بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟ که کنکور تجربی را ثبت نام کرده باشیم چرا که دفترچه‌های انتخاب واحد هر گروه آزمایشی به صورت جدا انتشار خواهد یافت.

مقاطع تحصیلی رشته صنایع غدایی بدون کنکور بستگی به نوع دانشگاهی که قبول می‌شوید دارد. رشته صنایع غذایی بدون‌ کنکور از رشته‌های دانشگاه علمی کاربردی به حساب می‌آید.

چارت درسی هر دانشگاه برای این رشته متفاوت و منحصر به خود است. در بین دانشگاه‌های بدون‌کنکور رشته‌ی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد بیشترین شهریه را برای ثبت نام دریافت می‌کند.

ثبت‌ نام این رشته در دانشگاه‌های علمی کاربردی و در دیگر دانشگاه‌ها در دو ترم بهمن و مهر انجام می‌شود. البته لازم به ذکر است که در مهر ماه ظرفیت پذیرش بیشتری نسبت به ترم بهمن وجود دارد.

در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم رشته‌ی صنایع غذایی را به شما به طور کامل معرفی کنیم.

نحوه ثبت نام بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی

برای این که بتوانید در رشته های بدون کنکور مثل رشته‌ی صنایع غذایی در دانشگاه‌های علمی کاربردی پذیرفته شوید باید در زمانی که توسط سازمان سنجش برای ثبت نام اعلام می‌شود به سایت سازمان سنجش بروید و اقدام به دانلود دفترچه‌ی ثبت نام بدون کنکور علمی کاربردی نمایید.

بعد از مطالعه‌ی دفترچه به صورت الکترونیک در سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایید. البته لازم به ذکر است که شما برای ثبت نام الکترونیک نیاز به پرداخت هزینه با کارت‌های شبکه شتاب دارید. اگر برای ترم بهمن ثبت نام می‌کنید نیز باید سریعتر اقدام کنید چرا که ظرفیت محدودتر است.

شما به راحتی می‌توانید در سال هزار و چهارصد و یک در رشته صنایع غذایی بدون کنکور دانشگاه آزاد در دو ترم بهمن و مهر اقدام به ثبت نام کنید.

پیشنهاد ما برای شما : آزمون نظام مهندسی صنایع غذایی

برای این کار ابتدا دفترچه را دانلود کرده و مطالعه نمایید سپس کارت اعتباری را به صورت الکترونیک از سایت دانشگاه آزاد خریداری نمایید. البته باید دقت کنید که در دانشگاه آزاد فقط مقطع کارشناسی این رشته وجود دارد.

البته اگر توان پرداخت هزینه دانشگاه آزاد را ندارید پس بهتر است دفترچه رشته‌های بدون کنکور تجربی دانشگاه‌های دولتی را دانلود نموده و مطالعه کنید. قطعا اگر در دانشگاه‌های دولتی قبول شوید هزینه‌ی شما بسیار کاهش خواهد یافت و چالش‌های تحصیل برای شما کمتر خواهد شد.

البته این دانشگاه‌ها محدودیت زیادی در ظرفیت پذیرش دارند و چنانچه معدل دیپلم خوبی ندارید نمی‌توانید در آن‌ها قبول شوید.

تماس با کنکور مشاور

معرفی رشته‌ی دانشگاهی صنایع غذایی

در گذشته به غذاهای نیمه آماده یا کاملا آماده علاقه‌ای نشان داده نمی‌شد اما امروزه قضیه برعکس شده است و به همین علت نیاز به رشته صنایع غذایی بیش از پیش حس می‌شود. این رشته از زیر مجموعه‌های رشته‌های مهندسی کشاورزی است که وظیفه‌ی کنترل کیفیت مواد غذایی را برعهده دارد.  

در این رشته باید بر تهیه، بسته بندی و توزیع مواد غذایی نظارت داشت و کیفیت و سلامت آن‌ها را تحت نظر قرار داد.

دروس رشته دانشگاهی صنایع غذایی بدون کنکور

میزان کل واحدها : صد و سی واحد

تعداد دروس عمومی : بیست و دو واحد

تعداد دروس پایه : بیست و پنج واحد

تعداد دروس اصلی : سی و هفت واحد

تعداد دروس اختصاصی : بیست و هشت واحد

تعداد دروس کارآموزی درعرصه : هجده واحد

دروس عمومی رشته دانشگاهی علوم تغذیه شامل دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام (چهار واحد)، ادبیات فارسی  (سه واحد) یک درس از دروس اخلاق اسلامی (دو واحد)، زبان عمومی  (سه واحد)، یک درس از دروس انقلاب اسلامی (دو واحد)، تربیت بدنی (یک واحد)،

یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی (دو واحد)، تربیت بدنی (دو واحد)، یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی (دو واحد)، جمعیت و تنظیم خانواده (دو واحد) هستند.

دروس پایه رشته علوم تغذیه شامل روش‌های مطالعه و یادگیری(دو واحد)، بیوشیمی مقدماتی (چهار واحد)، فیزیولوژی (سه واحد)، آناتومی (یک واحد)، آمارحیاتی (دو واحد)،مبانی روان شناسی (دو واحد)، جامعه شناسی پزشکی (دو واحد)، اپیدمیولوژی بیماری‌ها (دو واحد)، بهداشت عمومی (دو واحد)، میکروب شناسی عمومی (سه واحد) و انگل شناسی (دو واحد) هستند.

دروس اصلی رشته علوم تغذیه شامل بیوشیمی متابولیسم، بهداشت و مسمومیت‌های غذایی، میکروب شناسی مواد غذایی، اصول و روش‌های نگهداری مواد غذایی، شیمی و تجزیه مواد غذایی، اثر فرایند بر ارزش غذا، تغذیه اساسی، تغذیا اساسی، فیزیولوژی تغذیه، زبان تخصصی،

اصول تنظیم برنامه های غذایی، اصول ایمونولوژی، داروشناسی، مدیریت خدمات غذایی، کاربرد رایانه در علوم تغذیه، کولوژی غذا و تغذیه، پاتوفیزیولوژی هستند.

دروس تخصصی رشته علوم تغذیه شامل تغذیه در دوره های زندگی، تغذیه گروهها و شرایط ویژه،خدمات تغذیه ای در نظام مراقبتهای بهداشتی، اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامه های تغذیه‌ای، ارزیابی وضع تغذیه، اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی، اصول آموزش و مشاوره تغذیه، بیماری های ناشی از سوء تغذیه، رژیم درمانی، رژیم درمانی، روش تحقیق در علوم بهداشتی، سمینار تغذیه و پروژه هستند.

چگونه بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟

دروس کارآموزی رشته علوم تغذیه شامل

الف : بخش صنایع غذایی که خود شامل صنایع گوشت و روغن، صنایع شیر – لبنیات و غلات، صنایع کمپوت – کنسرو و نوشابه و اداره استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی هستند.

ب : کارآموزی تغذیه در PHC و سایر مراکز جامعه که شامل مراکز روستایی، مراکز شهری ، مراکز شهرستانی و سایر مراکز جامعه هستند

پ : کاراموزی تغذیه در بیمارستان که شامل مدیریت بخش غذایی بیمارستان، آزمایشگاه تشخیص طبی، بخش بیماری های کودکان، مشاوره بیماران سرپایی، بخش گوارش – کبد و بانکراس، بخش قلب – عروق و CCU، بخش دیابت و غدد درون ریز، بخش جراحی و ICU و بخش کلیه هستند

اما چه دانشگاه‌هایی رشته صنایع غذایی را دارند؟

دانشگاه‌هایی که این رشته را دارند شامل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، دانشگاه علوم پزشکی زابل، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز  ، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان،

دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، دانشگاه علوم پزشکی بقیت الله، دانشگاه علوم پزشکی سمنان و دانشگاه علوم پزشکی گلستان هستند

مدارک لازم برای ثبت نام بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی

اسکن عکس 3*4 یا 6*4 داوطلب (فرمت jpg و حجم بیشتر از 70 کیلوبایت)، اطلاعات سوابق تحصیلی دیپلم، اطلاعات محل سکونت و تماس، اسامی و کدهای رشته‌های انتخابی، کارت اعتباری ثبت نام، شناسه و رمز عبور ثبت نام

نتیجه‌گیری نهایی

در این مقاله سعی کردیم هر چه که برای ثبت نام بدون کنکور رشته صنایع غذایی نیاز دارید را برای شما توضیح دهیم اما بهتر است شما به طور جامع درباره هر کدام از وظایف کاری این رشته و توانایی‌های لازم برای دروس این رشته تحقیق کنید و سپس در نهایت تصمیم خود را برای انتخاب کردن یا نکردن این رشته بگیرید.

ورود بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی نیاز به پرداخت هزینه‌های سنگینی دارد پس باید حتما این مسئله را در ذهن خود داشته باشید. این که شما این رشته را انتخاب کنید یا نه در وهله اول به علاقه‌ی شما بستگی دارد و پس از آن به میزان توانایی‌هایتان.امیدواریم پاسخ سوال چگونه بدون کنکور رشته علوم وصنایع غذایی قبول شویم؟را گرفته باشید.

تماس با کنکور مشاور

آخرین اخبار در کانال ایتا کنکور مشاور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات کنکور مشاور

آخرین مقالات کنکور مشاور

مصوبه جدید کنکور 1403
قوانین جدید
nima

مصوبه جدید کنکور 1403

امروز 28 شهریور ماه 1402 اخبار جدیدی از مجلس در رابطه با مصوبه جدید کنکور 1403 منتشر شد. در این مصوبه شرایط کنکور 1403 و

بیشتر بخوانید »
منابع کنکور زبان 1403
دسته‌بندی نشده
nima

منابع کنکور زبان 1403

کنکور زبان جز کنکورهای شناوری است که تمام اشخاص دارای دیپلم نظام سالی واحدی و ترمی واحدی 12 ساله و همچنین تمام نظام جدید ها

بیشتر بخوانید »
برای تماس با مشاور کلیک کنید