هر سال دانشجویان زیادی متقاضی ورود به دانشگاه بدون شرکت در کنکور سراسری هستند، همچنین دانشگاههای سراسر کشور نیز با اختصاص بخشی از ظرفیت خود به رشتههای بدون کنکور پذیرای دانشجویان هستند. برای ادامه مطلب با کنکور مشاور همراه باشید تا در مورد قبولی بدون کنکور رشته برق صحبت کنیم.
در چند سال اخیر ارگانهای اجرایی دولت با هدف کمرنگ کردن و حذف کنکور سراسری قانون ورود به دانشگاه با سوابق تحصیلی را تصویب کردهاند، تا افرادی که امکان شرکت در کنکور سراسری و با امکان ورود به دانشگاه با استفاده از کنکور سراسری را ندارند به راحتی بتوانند تحصیلات دانشگاهی خود را ادامه دهند.
فهرست مطالب
رشته مهندسی برق چیست؟
رشته مهندسی برق، یکی از رشتههای سخت دانشگاهی به حساب میآید که متقاضیان با شرکت در کنکور سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و یا با استفاده از سوابق تحصیلی میتوانند در این رشته شروع به تحصیل کنند.
افرادی که در دوران دبیرستان در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کرده باشند، با مقدمات رشته مهندسی برق آشنا میشوند، چرا که برخی از مفاهیم اولیه و پایه این رشته در مقطع دبیرستان توسط دبیران تدریس میشود. یادگیری این مطالب پایه مقدمهای برای ورود به رشته مهندسی برق برای دانشآموزان رشته ریاضی و فیزیک است.
مطلب پیشنهادی به شما : رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد
کسانی که قصد تحصیل در رشته مهندسی برق داشته باشند باید از هوش محاسباتی بالایی برخوردار باشند، چرا که بیشتر مطالب رشته مهندسی برق بر محور علم ریاضیات و فیزیک است.
با توجه به سختی این رشته داشتن علاقه نسبت به محاسبات و مطالب مربوط به رشته مهندسی برق از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دانشجویان باید بدانند که ادامه تحصیل در رشته مهندسی برق نیازمند تلاش و کوشش فراوان است.
بسیاری از افرادی که وارد رشته مهندسی برق میشوند ممکن است آشنایی کاملی با رشته نداشته باشند، این رشته به طور کلی با محوریت تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر مطالعه میشود. به طور کلی این رشته زیرمجموعهای از رشته مهندسی است که الکتریسیته، الکترونیک و الکترومغناطیس را مطالعه و بررسی میکند.
یکی از فعالیتهای اصلی مهندسان برق تحقیق در رابطه با تجهیزات الکترونیکی و همچنین طراحی و توسعه این تجهیزات است، که از این ابزار آلات در صنایع مختلفی استفاده میشود.
از جمله صنایعی که به کمک مهندسی برق اداره میشوند عبارت هستند از: ماشین آلات صنعتی، مخابرات و ارتباطات، وسایل پزشکی، موبایل، هوافضا، رادیو، دستگاههای خودپرداز و …
افرادی که در این رشته فعالیت میکنند، معمولا به صورت گروهی پروژههای صنعتی را هدایت میکنند.
مهندسی برق بدون کنکور

برای ورود به دانشگاه بدون شرکت در کنکور سراسری، متقاضیان ابتدا باید از شرایط مورد نیاز برخوردار باشند، اولین شرط برای ورود به دانشگاه بدون کنکور دارا بودن مدرک دیپلم برای دانشآموزان نظام جدید و دارا بودن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی برای دانشآموزان نظام قدیم است.
در مرحله دوم باید در موعد مقرر برای انتخاب رشته همزمان با شرکت کنندگان آزمون سراسری به سایت سازمان سنجش مراجعه کنید و دفترچه انتخاب رشته را دریافت نمایید، درون دفترچه انتخاب رشته تمام نکات و قوانین لازم برای متقاضیان ورود به دانشگاه با سوابق تحصیلی و همچنین تمام رشتههای موجود و محل آنان به طور دقیق ذکر شده است.
باید توجه داشت که در تمام رشتهها امکان ادامه تحصیل با سوابق تحصیلی وجود ندارد و همه دانشگاههای کشور تمام رشتههای تحصیلی را ارائه نمیدهد، بنابراین پس از انتخاب رشته مورد نظر خود باید به محل دانشگاهها نیز دقت کنید.
ثبت نام بدون کنکور در دانشگاههای سراسر کشور در دو نوبت در سال برگزار میشود، نوبت اول در مهرماه و نوبت دوم در بهمن ماه است. که متقاضیان با ارائه مدارک لازم به دانشگاه مورد نظر خود فرایند ثبت نام را نهایی میکنند.
قبولی در رشته مهندسی برق بدون شرکت در کنکور سراسری
همانطور که اشاره شد برای تحصیل در رشته مهندسی برق میتوان از دو راه شرکت در کنکور سراسری و همچنین از طریق سوابق تحصیلی اقدام کرد. هر کدام از راهها شرایط خاص خود را دارند. توجه داشته باشید که اگر قصد تحصیل در رشته مهندسی برق در یکی از دانشگاههای تاپ کشور را داشته باشید باید از طریق کنکور سراسری اقدام کنید.
اما بدون شرکت در کنکور سراسری نیز میتوان با استفاده از معدل و سوابق تحصیلی در دانشگاههای غیرانتفاعی و آزاد نیز در این رشته ثبت نام کنید.
به هر میزان که معدل متقاضی بالاتر باشد شانس پذیرش اون نیز در رشته مهندسی برق افزایش مییابد.