چنان چه در رشته ی تجربی تحصیل می کنید و به آزمایشگاه علاقه مند هستید و قصد ادامه ی تحصیل در رشته ی میکروبیولوژی را دارید ما را در این مقاله همراهی کنید. زیرا ما قرار است که در این مقاله در رابطه با آینده رشته میکروبیولوژی با شما صحبت کنیم.
لازم به ذکر است که رشته ی میکروبیولوژی مادر رشته های زیادی هم چون پزشکی، ژنتیک، بیوتکنولوژی و برو شیمی است. افرادی که در این رشته تحصیل می کنند جانداران میکروسکوپی را شناسایی می کنند.
این رشته کمک شایانی به پزشکی می کند و موجب می شود که راه حل هایی برای درمان بیماری های عفونی پیدا شوند. افرادی که به تحصیل این رشته مشغول می شوند باید دقت بسیار بالایی داشته باشند دقت کنید که کوچک ترین حالات و مسائل در این رشته مهم است، یاد گیری و مسلط بودن به نرم افزار از دیگر ویژگی هایی است که شما باید داشته باشید.
علاوه بر داشتن ذهنی خلاق باید خود را با آخرین یافته های علمی آبدیت کنید. خیلی دانش آموزان از ما سوار می پرسند که آینده شغلی رشته ی میکروبیولوژی چه می باشد. ما در بخش های بعد به گرایش های این رشته و بازار کار آن نیز می پردازیم پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
گرایش های رشته میکروبیولوژی
چنان چه قصد دارید در رشته ی میکروبیولوژی تحصیل کنید می توانید با مشاور تحصیلی خود درمیان بگذارید تا شما را راهنمایی کند. مشاور های کنکور مشاوره برنامه های روزانه، هفتگی و ماهانه برای شما طراحی می کنند و شما می توانید با خیال راحت در رشته ی دلخواه خود قبول شوید. این مشاور ها بعد از مدتی نقاط ضعف و قوت شما را چک می کنند و متناسب با شرایط جدید برنامه ریزی کنکور می کنند.
برای این که در دوره ی کارشناسی این رشته فارغ التحصیل شوید باید ۱۴۳ واحد پاس کنید. لازم به ذکر است که اگر قصد ادامه ی تحصیل در ایران را داشته باشید می توانید تا دکتری ادامه بدهید.
پیشنهاد ما : چگونه می توانیم در رشته میکروبیولوژی قبول شویم؟
به طور کلی رشته ی میکروبیولوژی به سه دسته تقسیم می شود:
*دسته اول پزشکی است این افراد میکروب هایی که باعث بروز بیماری می شوند را بررسی می کنند.
*دسته ی دوم میکروبیولوژی غذایی است افراد فارغ التحصیل در این زمینه به کمک میکروب ها مواد غذایی تولید می کنند.
*دسته آخر گروه صنعتی است که برای تولید محصولاتی هم چون کود، اسید و غیره از میکروب های مفید استفاده می کنند.
شایان به ذکر است که برای مقطع کارشناسی ارشد ۶ گرایش دارد.
- گرایش ژنتیک _ علوم سلولی و مولکولی
- گرایش بیو شیمی _ علوم سلولی و مولکولی
- گرایش میکروبیولوژی _ علوم سلولی و مولکولی
- گرایش بیو فیزیک_ علوم سلولی و مولکولی
- گرایش زیست فناوری گرایش میکروب
- گرایش زیست دریا علوم سلولی و مولکولی
بازار کار رشته میکروبیولوژی چگونه است؟
ما در این بخش به یکی از اصلی ترین دغدغه های فارغ التحصیل هر رشته ای یعنی بازار کار آن می پردازیم در این بخش با ما همراه باشید تا ببینیم آیا بازار کار برای رشته میکروبیولوژی مساعد است؟
لازم است بدانید افرادی که در این رشته ی جذاب فارغ التحصیل می شوند می توانند در آزمایشگاه ها کار کنند. برای دیگر در سازمان های بهداشت و درمان، صنایع غذایی و دارویی، صنایع کشاورزی، صنایع لوازم آزمایشگاهی و غیره.
پس با یک نگاه اجمالی متوجه شدیم که این رشته در خیلی از صنایع خواهان دارد و شما به عنوان یک کارشناس برای آزمایشگاه ها، پژوهشکده ها و صنایع غذایی استخدام می شوید.
البته باید این نکته را اضافه کنیم که ممکن است به هر رشته ای که مشغول شوید آن کار با آن درآمد دلخواه را پیدا نکنید ما در بخش بعد به درآمد این رشته می پردازیم و در آخر نیز اسامی دانشگاه های معتبر این رشته را معرفی می کنیم.
درآمد حاصل از این رشته چه قدر است؟
آینده رشته میکروبیولوژی نیز مانند هر رشته و حرفه ی دیگری درآمد معمولی و ثابتی دارد. باید خدمتتان عرض کنیم که درآمد حاصل از این رشته مانند رشته هایی مثل دندان پزشکی خیلی زیاد نیست و یک درآمد معمولی دارد.
شما می توانید در مقاطع بالا تر نیز ادامه تحصیل بدهید و کار های فوق العاده و تاپ تری پیدا کنید برای مثال می توانید در قسمت میکروب شناسی پژوهشگاه های نفت فعالیت کنید.
شما فقط نباید دوران طلایی قبل از کنکور خود را به بطالت بگذرانید و باید از کوچک ترین لحظه های خود نیز استفاده کنید. وجود مشاور برای این که از مسیر خود خارج نشوید بسیار مفید است. مشاوره کنکور تجربی علاوه بر دادن برنامه ی تحصیلی شما را دائم چک می کنند و تخمین می زنند که چند درصد رشد کرده اید.
بهترین دانشگاه هایی که رشته ی میکروبیولوژی را تدریس می کنند.
همان گونه که می دانید علاوه بر دانشگاه های دولتی این رشته در دانشگاه های آزاد نیز تدریس می شود. پس چنان چه در دوران قبل از کنکور خود سهل انگاری و یا کوتاهی کرده اید اصلا نگران نباشید. زیرا شما می توانید این رشته را در دانشگاه های آزاد دنبال کنید.
اما ما در این بخش تعدادی از دانشگاه های دولتی که این رشته را ارائه می دهند برای شما نام می بریم. همان گونه که انتظار دارید اولین دانشگاه، دانشگاه تهران است، دانشگاه الزهرا، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه تبریز، دانشگاه مازندران، دانشگاه ملایر، دانشگاه مراغه، دانشگاه ارومیه و دانشگاه لرستان از جمله دانشگاه هایی هستند که شما می توانید آینده ی خود را در آن بسازید.
پس کوتاهی را کنار بگذارید و همین حالا از راه های ارتباطی هم چون تلفن های ثابت و یا تلفن های همراه و از طریق فضای مجازی با مشاور های ما در ارتباط باشید.
البته بعد از آن باید خودتان تلاش کنید و از برنامه های خود غافل نشوید زیرا کوچک ترین کم کاری در آینده تان تاثیر می گذارد. تعلل را کنار بگذارید و همین حالا با هدف و آگاهی درس بخوانید.