ما امروز قرار است درباره ی آینده ی رشته دندان پزشکی با یک دیگر صحبت کنیم. در این مقاله یک نگاه اجمالی به دوران قبل از کنکور می اندازیم و بعد از آن خدمت شما عرض می کنیم که آینده ی شغلی رشته دندان پزشکی چه می باشد. پس با ما همراه باشید.
یکی از بزرگ ترین آرزو های دانش آموز های رشته ی تجربی فارغ التحصیل شدن از رشته ی دندان پزشکی است. همان گونه که می دانید این رشته به سلامت دهان و دندان می پردازد. در گذشته ی نه چندان دور شاید شغل دندان پزشکی فقط به کشیدن دندان و یا دندان سازی محدود می شد.
اما امروزه قطعا شاهد لمینت، کامپوزیا و دیگر کار های دندان پزشکان هستیم که دو مورد اول بخش کوچکی از کار های آن ها محسوب می شوند.
لازم به ذکر است زمانی که شما مشغول به این کار می شوید باید در کنار تخصص و سواری که دارید سلیقه و هنر نیز داشته باشید زیرا شما قرار است بر روی دندان مراجعه کننده کار کنید و باید ظریف کاری ها را به نحو احسن انجام بدهید.
خب قطعا رسیدن به این جایگاه آسان نیست و شما باید از مدت ها قبل از کنکور به فکر باشید. شما می توانید به سایت کنکور مشاوره مراجعه کنید و برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت بگیرید و زیر نظر بهترین مشاور ها درس بخوانید تا بتوانید به این رویای شیرین دست پیدا کنید.
فهرست مطالب
آیا بازار کار برای رشته ی دندان پزشکی مساعد است؟
همان گونه که تحقیق کرده اید و می دانید قبولی در این رشته کار بسیار دشواری است و شما برای این که در این رشته قبول شوید باید رتبه ی خوبی در کنکور بیاورید.
خب در این بخش قرار است که ببینیم آیا بازار کار برای رشته دندان پزشکی مساعد است ؟ که این همه سختی را در دوران قبل از کنکور بکشیم.
شایان به ذکر است که این رشته علاوه بر ایران در کل دنیا بازار کار خیلی خوبی دارد و شما می توانید در بیمارستان ها، کلینیک ها کار کنید.
مطلب پیشنهادی به شما : چگونه رشتهدندان پزشکی قبول شویم؟
همان طور مطلع هستید بیش تر دندان پزشک ها مطب های شخصی دارند و پول خوبی هم از این کار در می آورند. چنان چه به مراتب بالای علمی برسید نیز می توانید در دانشگاه ها نیز تدریس کنید.
هر شغلی یک سری کاستی ها و نقاط ضعف دارد که ما در بخش بعد به نقاط ضعف این رشته نیز می پردازیم.
آیا بازار کار برای رشته ی دندان پزشکی اشباع شده است ؟
یکی از دغدغه های اصلی هر فردی برای وارد شدن به بازار کار این است که آن رشته و یا حرفه اشباع نشده باشد و فرد بتواند پول خوبی از آن کسب کند. قطعا که رسته ی دندان پزشکی جز تاپ ترین رشته ها و شغل های دنیا است اما ما در این بخش به تعدادی از مشکلات این رشته در ایران می پردازیم.
- این روز ها ظرفیت پذیرش رشته ی دندان پزشکی در برخی از دانشگاه ها بیش تر از قبل شده است و این یعنی تعداد فارغ التحصیل های این رشته بالا تر رفته است حتما باید این مورد را در نظر بگیرید زیرا این مورد نقش پر رنگی در تعیین بازار کار دارد.
- خوشبختانه برای مردم و شاید متاسفانه برای دندان پزشک ها این روز ها افراد بیش تر از قبل به بهداشت دندان های خود اهمیت می دهند و دندان های کم تری خراب می شوند
- از آن جایی که هزینه ی درمان خدمات دندان پزشکی را بیمه قبول نمی کند و هزینه های بالایی دارد افراد کم تر به دندان پزشکی می روند.
با این اوصاف باز هم افراد زیادی به دندان پزشکی می روند و دندان های خود را چک می کنند و در صورت خرابی آن ها درست می کنند پس اصلا نگران نباشید.
درآمد رشته دندان پزشکی چگونه است؟
درآمد حاصل از هر شغلی یکی از اصلی ترین مواردی است که فرد آن را ادامه بدهد یا خیر. خب پس اجازه بدهید که به طور تقریبی محاسبه کنیم که یک دندان پزشک چه قدر درآمد دارد.
شما می توانید یک مطب برای خود باز کنید اما باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که افتتاح مطب نیز هزینه هایی مثل خرید و یا اجاره ی مطب، خرید لوازم دندان پزشکی و میز و صندلی دارد.
اما چنان چه تمام این هزینه ها این را پشت سر بگذارید به درآمد بسیار بالایی می رسید. علاوه بر مطب شخصی شما می توانید در درمانگاه ها کار کنید و یک حقوق ثابت نیز از آن جا بگیرید.
اگر بخواهیم به طور تقریبی حساب کنیم به این رشته حداقل ۲۰ تا ۳۰ میلیون ماهانه می توانید درآمد داشته باشید. البته این درآمد نیز به مکانی که در آن مطب را می زنید بستگی دارد و این که چقدر مهارت و تخصص داشته باشید و در بین اطرافیان معروف باشید نیز در میران درآمدتان تاثیر گذار است.
شما می توانید در دانشگاه های زیر فارغ التحصیل شوید
معمولا هر استان حداقل یک دانشگاه دولتی برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی دارد و شما در هر استان که باشید می توانید به تحصیل مشغول شوید.
البته ممکن است که در استان دیگری قبول شوید ما در این بخش به تعدادی از این دانشگاه ها می پردازیم و نام آن ها را برای شما بازگو می کنیم.
شما می توانید رشته ی دندان پزشکی را در دانشگاه شاهد دانشگاه اراک، دانشگاه اردبیل، دانشگاه ارومیه، اصفهان، ایلام، لرستان،بوشهر، بابل، قزوین و غیره بخوانید.
به عنوان نکته ی آخر باید خدمت تان عرض کنیم که قبول شدن در این رشته اصلا آسان نیست و شما باید چندین سال به طور منظم و با هدف درس بخوانید و آزمون بدهید.
همکاران ما از اولین قدم تا زمان قبولی در دانشگاه دلخواه تان با شما همراه هستند و شما را تنها نمی گذارند پس همین حالا از طریق همین سایت و یا تماس های تلفنی با مشاور های ما ارتباط برقرار کنید و آن ها به شما برنامه بدهند و هر از چند گاهی شما را مورد آزمون قرار بدهند.
* برای قبولی در رشته مورد نظر خود، با مشاوره کنکور تجربی در ارتباط باشید.